Martin Pringle ny sportchef i Varberg - värvar direkt

avOssian Flodmark

Publicerad:

Martin Pringle är ny sportchef i Varbergs BoIS från och med 1 december.

Han har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över tre år.

Dessutom presenterar klubben också tre nyförvärv inför allsvenska debutsäsongen.

Martin Pringle är ny akademi- och sportchef för Varbergs BoIS FC. Han har över 15 års erfarenhet som tränare för dam-, herr- och akademilag. Han ansluter från Eskilsminne IF där han var tränare från 2015. Men nu tar han på sig en helt ny roll.

– Vi kommer att kunna använda Martin på många sätt i klubben och han blir ett jättetillskott för oss i Varberg. En del av Martins uppdrag är att avlasta mig och Gert Bengtsson i sportchefsrollen men Martin kommer också att stötta mig och mitt team i form av scouting och analys. Ett viktigt arbete framåt är sätta en strategi för att våra unga spelare ska nå A-lagsnivå samt stötta vår damverksamhet i deras fortsatta utveckling, vilket Martin har stor erfarenhet av, säger tränare Joakim Persson till klubbens hemsida.

”Spännande uppdrag”

Martin själv är inne på samma spår som huvudtränaren:

– Jag, som många andra, har följt Varbergs BoIS FC och imponerats av klubbens framfart de senaste två åren och efter att lärt känna klubben djupare under en tid så känns det helt rätt att hoppa på detta spännande uppdrag. Jag har ju jobbat med Jocke tidigare i Ängelholm, så vi känner varandra väl. Det ska bli väldigt intressant och roligt att lära känna och jobba nära alla i klubben samt att få hjälpa till med att utveckla de yngre spelarna till att bli duktiga fotbollsspelare tillsammans med ledare och tränare i Varberg, säger Martin Pringle.

Direkt efter bekräftar klubben att division 1-spelarna Albin Winbo och Alexander Johansson ansluter från Tvååkers IF. Samt Samuel Monday från vietnamesiska Thanh Hoa.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM