Skräckbilderna – skriker i smärta

Marcus Rashford gjorde sitt 17:e mål för säsongen

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Dubbel olycka för Crystal Palace.

Förlust med 0–2 mot Manchester United och i matchens slutminuter fick Patrick van Aanholt bäras ut på bår med syrgas efter att armen gått ur led.

– Jag misstänker tyvärr att han måste opereras, säger tränaren Roy Hodgson.

I senaste ligamatchen missade Manchester United chansen att skaffa sig övertag om Champions League-platsen på grund av Southamptons sena 2–2-kvittering.

Och efter såväl Chelseas som Leicester segrar hade Ole Gunnar Solskjaer och United kniven mot strupen i torsdagskvällens möte med Crystal Palace.

Och de kunde ha fått en rejäl uppförsbacke.

”Kunde blåst”

Victor Nilsson Lindelöf sparkade omkull Wilfried Zaha i straffområdet, men domaren valde att fria. På reprisen ser man att Palace mycket väl kunde ha tilldelats straff.

– Straffsituationen kunde ha blåsts. Den är inte klar med det kunde absolut ha blåsts. Men det är en del av fotbollen, säger Viaplays Martin Åslund.

I stället för 0–1 i baken gjorde Marcus Rashford 1–0 till gästerna strax innan halvtidsvilan. Som så många gånger förr var det Bruno Fernandes som hittade fram till anfallaren, och med en elegant skottfint rullade han in ledningsmålet.

I den andra halvleken dubblade Anthony Martial ledningen. Kort efter att Crystal Palace fått ett mål bortdömt efter en millimeteroffside.

Patrick van Aanholt fick syrgas när han bars ut på bår.
Foto: Getty Images Europe
Patrick van Aanholt fick syrgas när han bars ut på bår.

Skrek ut sin smärta

I samband med 2–0-målet kolliderade fransmannen med Palaceförsvararen Patrick van Aanholt som föll väldigt olyckligt. Van Aanholt blev liggandes orörlig och skrek ut sin smärta, vilket också hördes i tv-sändningen. Vänsterbacken tvingades sedan bäras ut på bår med syrgas.

Efter matchen berättade tränaren Roy Hodgson att ”PVA:s” arm gick ur led och att stjärnan troligen behöver opereras.

I och med Uniteds seger är de kvar i Champions League-striden. Samma poäng som Leicester (62) och en poäng efter Chelsea på tredjeplatsen.

– Alla matcher är viktiga nu. Vi går in med inställningen att vinna alla som är kvar, säger Marcus Rashford till BT Sport.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.