Trotsar förbudet: Han räddade våra liv

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: GETTY IMAGES

Här bryter Dimitrij Nazarov medvetet mot tysk fotbolls kramförbud.

Anfallaren var bara tvungen att omfamna sin busschaufför.

– Han räddade våra liv, säger Nazarov till MDR.

Tysk fotbolls återstart skedde under strikta restriktioner. Publiken portades, spottloskor i gräset förbjöds och social distansering uppmuntrades i möjligaste mån.

Ska du fira ett mål bör det göras med måtta och helst med armbågarna.

Dimitrij Nazarov visste om allt detta i fredags. Ändå rusade Erzgebirge Aues azeriske anfallare rakt ut mot bänken efter sitt ledningsmål mot Nürnberg. Där hoppade han rakt i famnen på lagledaren Thomas Romeyke.

– Jag hoppas att ligan blundar för kramen. Jag vet att det inte är tillåtet men hoppas att de visar mänsklig hänsyn, sa han till MDR efter 1–1-matchen i tyska andraserien 2. Bundesliga.

Två fördes till sjukhus

Romeyke förtjänade kärlek för sitt agerande dagen före. I torsdags körde han lagbussen när en bil kom tumlande genom luften med vrakdelar vinande runt sig.

Passagerarna i den bilen skadades allvarligt och fördes till sjukhus, men chauffören bromsade så resolut att ingen i bussen ådrog sig värre blessyrer än lite rispor från glassplitter.

– Han räddade våra liv, så enkelt är det. Hade han inte reagerat så fort som han gjorde så vet ingen vad som hade hänt, sa Nazarov till MDR.

Efter olyckan var inte bussen längre i kördugligt skick så spelarna fick föras till Nürnberg i mindre fordon. Trots att många var uppjagade ställdes matchen inte in.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN