Stjärnkusken bötfälls: ”Ingen rolig historia”

Christoffer Eriksson har brutit mot fyra punkter i antidopningsreglementet: ”Jag har brustit i mitt ansvar”

avDaniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Christoffer Eriksson.

Vid ett oanmält besök hittades förbjudna preparat och otillåten utrustning på Christoffer Erikssons gård.

Nu döms stjärnkusken till 30 000 kronor i böter.

– Jag har brustit i mitt ansvar. Det är bedrövligt, tråksamt och är ingen rolig historia, säger han till Trav365.

Det var under måndagen som Svensk Travsport publicerade ansvarsnämndens dom mot den 32-årige stjärnkusken Christoffer Eriksson.

Den 5 april i fjol var Svensk Travsport på ett oanmält besök på Erikssons gård. Där fann man förbjudna preparat, bland annat burkar med kvicksilver, och otillåten utrustning. Nu döms han till böter på 30 000 kronor för att ha brutit mot fyra punkter i antidopningsreglementet.

”Jag inte haft disciplin”

– Det är vitigt att poängtera att det inte handlar om grejer som är prestationshöjande. Även om det faller under antidopningsreglementet så handlar det inte om någon dopning utan om vanliga B-vitaminer och droppslangar som använts för att förse hästarna med vatten. Veterinärer får använda det, men jag hade ingen aning om att man inte fick ha det. Det är olyckliga omständigheter, säger Christoffer Eriksson till Trav365 och fortsätter:

– Det kvicksilver som hittades var exempelvis i en gammal burk med blister, så det var inget rent kvicksilver. Men jag har brustit i mitt ansvar och inte haft disciplin och koll.

Hur kan jobbar du för att detta inte ska ske igen?

– Jag får ha helt andra discipliner helt enkelt. Men man kan tro att jag jag testat positivt med en häst, men så är det ju inte och det framgår tydligt av domen.

”Inte kul att ha över sig”

Hur mycket skadar detta din verksamhet?

– Skadar och skadar, det är aldrig roligt när sådant här händer. Men de som är i den här branschen förstår ju också att detta inte använts för att öka någon prestation på någon häst.

Det är snart ett år sedan Svensk Travsports besök. Hur har den tiden påverkat dig?

– Det är klart att det inte är kul att ha över sig. Men det är ingenting som har påverkat mig så, jag vet vad sakerna är och vad det är för syfte med dem. Alla i den här branschen vet att det inte handlar om dopning, men jag har brustit i förvarningen.

Christoffer Eriksson kommer inte överklaga bötesdomen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav