Lia Boysen: ”Hur kunde jag inte vara där för henne?”

Önskar att hon pratat med Josefin Nilsson

Av: Linn Elmervik, Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Skådespelaren Lia Boysen känner sig ångerfull för att hon inte fanns där för vännen och kollegan Josefin Nilsson efter misshandelsdomen.

Det säger hon i SVT:s ”Opinion live”.

– Hur kunde jag inte vara där och prata med henne? säger hon i programmet.

Dokumentären ”Josefin Nilsson – Älska mig för den jag är” i SVT har väckt starka reaktioner. I dokumentären berättas det bland annat om hur sångerskan Josefin Nilsson blev både fysiskt och psykiskt misshandlad av sin dåvarande pojkvän.

I SVT:s ”Opinion live” berättar vännen och kollegan Lia Boysen att hon visste om att Josefin mådde dåligt. Hon och Josefin umgicks regelbundet under en period när Lia Boysens dåvarande man Anders Ekborg jobbade med Josefin i musikalen ”Chess”.

”Att man inte var en medsyster”

– Jag kom ihåg att vi hade flera middagar hemma hos oss där hon var skräckslagen, hon skulle ta taxi och var så jädra orolig att hon var förföljd. Tidvis hade hon även vakt, säger hon i programmet.

1 av 2 | Foto: SVT / Opinion Live
Lia Boysen. Skärmdump från SVT.

Fler än hon var medvetna om att Josefin Nilsson hade det tufft.

– Det jag känner sorg över är att det pratades om i ensemblen att Josefin mår inte så bra, hon går väl på lugnande. Hon var väldigt undfallande och det var väldigt tydligt att hon inte mådde bra.

Har träffat ex-pojkvännen

Lia Boysen klandrar sig själv för att hon inte försökte hjälpa Josefin.

– Att man inte gick in och var en medsyster och medmänniska utan puttade bort det där som var svagt, säger hon i SVT Opinion.

Skådespelaren ångrar också att hon inte ställt Josefin Nilssons ex-pojkvän mot väggen när hon träffat honom.

– Bara att jag inte har gjort det är helt ofattbart. Hur kan jag ens prata med honom utan att fråga om han har jobbat med det här? Jag kan bara bli fruktansvärt förbannad på att han inte åtminstone försöker visa någon ånger.

Dokumentären om Josefin Nilsson visas i SVT2 fredag 29/3 kl 20 och finns på SVT Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE