Växjö Lakers värvar spelare från NHL

avMakoto Asahara

Foto: TT

Jakob Forsbacka Karlsson återvänder till SHL.

Efter fem år i USA är forwarden klar för Växjö Lakers.

Den högerskjutande centern kommer närmast från Bostons farmarlag Providence Bruins har skrivit på ett tvåårskontrakt med den småländska SHL-klubben.

Växjö hoppas på stora saker från 22-åringen, som representerat Sverige i två JVM och två U18-VM och flyttade över Atlanten för att spela juniorhockey i tidig ålder.

”Hög ambitionsnivå”

”Jakob är en spelare som spelar bra hockey över hela banan. Med ett exceptionellt spelsinne och fin skridskoåkning som grund så får man en grymt nyttig spelare i Jakob. Vi vill som vanligt när det gäller spelare in till vår organisation hjälpa till att ta dem till nästa nivå, här är det NHL det är inget snack om det. Över de två år kontraktet är skrivet på är det vår absoluta ambition att Jakob skall vara en mycket tongivande spelare i serien”, säger sportchefen tillika VD:n Henrik Evertsson i pressmeddelandet.

”Jag tycker det ska bli otroligt spännande att fortsätta min karriär och utveckling som spelare i Växjö, nu när jag av familjeskäl kommer till Sverige.
Den höga ambitionsnivån och viljan att hela tiden jobba för att bli bättre som Växjö Lakers har passar mig perfekt”, säger Forsbacka Karlsson själv om beslutet att flytta hem.

ARTIKELN HANDLAR OM