Spionspänning, genial animation och charmig australiensisk bagatell

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
”The spy”, ”Undone” och ”Hjärtats vägar”.
Foto: Netflix/Amazon/Easy Tiger Productions.
”The spy”, ”Undone” och ”Hjärtats vägar”.

VECKANS STREAMINGTIPS Sacha Baron Cohen imponerar i Netflix ”The spy”, animerade ”Undone” är rent fantastisk, och SVT visar ännu en australiensisk trivselserie.

The spy


Den här sexdelade, verklighetsbaserade serien av Gideon Raff (mest känd för oss som mannen bakom den israeliska förlagan till ”Homeland”) är kanske inget mästerverk på alla fronter. Men spännande är den definitivt, och framför allt är det roligt att få se Ali G/Borat/Brüno-mannen Sacha Baron Cohen påminna oss om att lustigkurrar ofta har seriösa skådespelarfärdigheter. Här är han briljant som Mossad-agenten Eli Cohen, som på 60-talet nästlade sig in i hjärtat av Syriens politiska och militära makt under den falska identiteten Kamal Amin Thabet – och gick ett brutalt öde till mötes.
Netflix


Undone


Den här animerade serien för vuxna är på haktapparnivå både vad gäller form och innehåll. ”Undone” är signerad Kate Purdy och ”BoJack Horseman”-skaparen Raphael Bob-Waksberg, och berättar en historia som kombinerar sinnesbändande sci-fi, mordmysterium och familjedrama med en berörande skildring av trauma och psykisk ohälsa, med hjälp av rotoskopi. (En teknik där animatörer utgår från filmade scener.) Om deprimerade Alma (Rosa Salazar) som stapplar fram genom livet, men får ”ett nytt förhållande till tid” efter en allvarlig olycka, och använder sin nya förmåga till att leta efter sanningen om sin pappas (Bob Odenkirk) död. Wow är ordet.
Amazon Prime Video. Premiär i dag


Hjärtats vägar


Gillade du ”Hemma igen”? Här har du i så fall en ny potentiell australiensisk favorit som också den kommer att sändas på tisdagar, onsdagar och torsdagar. ”Hjärtats vägar” är en vinnande och smårolig bagatell om Hugh Knight (Rodger Corser). En odrägligt självsäker men charmig kirurg som har full fart i karriären, men trampar i klaveret och som straff skickas hem till lilla Whyhope för att arbeta som allmänläkare i ett år. Bland gamla kärlekar och bekantskaper, knepiga kollegor, en bossig mamma, en svartsjuk bror och andra bångstyriga figurer. Flera säsonger kommer att visas under hösten.
SVT Play. Premiär på tisdag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE