Mejla

Micke Nybrink

Ska tas på allvar – jag spikar skrällen på V75

Micke Nybrink synar lopp för lopp på V75 • System • Tre bästa • Lördagen den 18 april på Umåker

Publicerad:
Uppdaterad:
Micke Nybrink spikar V75-skrällen Son of God i V75-5 på Umåker.
Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Micke Nybrink spikar V75-skrällen Son of God i V75-5 på Umåker.

Ni måste inte tro på gud.

Det är heller inget krav på Umåker.

Men det kan vara en god idé att varna för Jesus.

Son of God ska tas på största allvar.


ANNONS: Sugen att andelsspela på V86 och V75 med Sportbladets experter? Nu finns möjligheten – här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


V75-1: Ja, Attraversiamo vinner förstås. Han SKA det. Det här är ju för fasen en blivande storstjärna, om han inte redan är det, en Elitloppshäst. Men som Erik Adielsson sa i podden ”Lördag hela veckan” på ATG.se:

”Det är ingen idealisk situation att årsdebutera en jättefavorit på V75 som inte startat på länge. Jag känner mig inte helt bekväm”.

Vad han menar är att man hellre vill smyga in i hetluften, att kunna ta det här som en test. Nu blir det pang bom direkt, V75 och höga krav.

För Adielsson inser att spelarna spelar på att de ska vinna – men samtidigt varnar han för att läget är som det är, att vilan varit lång och att det inte är optimalt någonstans. Svammel? Inte alls, jag tycker han analyserar det bra. Lyssna gärna, tidigt i podden.

Spikar pajsaren

V75-2: I finska lopparkivet (veikkausmedia.fi) ska ni se de tre, fyra senaste starterna på Better Boss. Efter ni gjort det är ni sannolikt med i mitt lag och spikar pajsaren.

Nej, jag säger inte mer, det är bättre att ni skapar er en egen uppfattning. Men saatana perkele vad bra han är.

V75-3: Roligt lopp över 1 640 meter, normalt sett är jag ingen sprinterfan men det här kan faktiskt bli småkul. Picasso gick ju som en strömmad råtta senast och är han lika snabb igen får de svettas. Hill Street nås jag av väldigt bra rapporter om. Vi kan räkna med att han presterar bättre och lite till, så att säga.

V75-4: Pleasure for Cash i debut för Oscar Berglund och rent av veckans snackis. 1.14 full distans i träningen har den überkapable sexåringen tränat och felfri är nog loppet över. Men att spela på det? Gör en snabb bakgrundskoll och inse att hästen galopperat i 57 procent av sina starter och att V75-konkurrens innebär en risk-/stresshöjare. Så vad gör vi? Garderar – låtsas att vi har massor med pengar. Den ekonomiska smällen får vi ta i senare lopp.

Är riktigt bra

V75-5: Jag drar på ett långskott, en ren chansspik, en sån där som kanske inte är supergenomtänkt. Son of God (tre procent) är en riktigt bra häst, har lopp i kroppen och ni minns väl att han vann ett V75-lopp just den här omgången 2019? Då var det årsdebut och hästarna som fick se hans bakdel hette Milliondollarrhyme och Transcendence. 1.10 sista varvet travade han då, med fulla segel över mål.

Jag inser att det är massor som ska stämma. Men så är det också när vi spelar V75, det är ingen som påstått att det är lätt att vinna stort.

Formen är kopiöst bra

V75-6: Master Blaster från innerspår med voltstart och Adielsson kan vara spets och slut. Men motståndet är hårt, Van Gogh Z.S. och Strong Heartbeat är inga önskemotståndare. Luringen är Redhot Tapdancer, formen är kopiöst bra.

V75-7: Oj, Elitkampen light? Månprinsen A.M. var oerhört fin i comebacken men Lome Brage öppnar i varmblodsfart och 1 640 ger honom chansen.

Över 2 140 hade det inte varit det minsta spännande. Tangen Haap vann i söndags och var ruskigt vass men tränaren ägnade sig mest åt att vara bitter på ATG eller om det var ST efteråt. Stackarn.

Kan någon snyta/trösta honom om han vinner igen?


ANNONS: Sugen att andelsspela på V86 och V75 med Sportbladets experter? Nu finns möjligheten – här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa


1. 7 Son of God (Umåker, V75-5)

Läcker typ. Ny balans nu. Kan slå alla.


2. 9 Better Boss (Umåker, V75-2)

Lekstuga i fyra raka. Borde ha toppchans.


3. 7 Hill Street (Umåker, V75-3)

Lopp i kroppen, uppåt. Snabb ut. Drag.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1-3-6-8 (4–5)

V75-2: 9 Betting Boss (9–7)

V75-3: 7-2-4-9-12-8 (6–11)

V75-4: 2-1-8-9-5-3-7-6 (10–12)

V75-5: 7 Son of God (3–4)

V75-6: 1-11-8-10 (5–3)

V75-7: 11-6-3 (8–5)

2 304 rader/1 152 kronor

Läs mer inför V75:

Av: Micke Nybrink

Publicerad:

LÄS VIDARE