Visade verkligen vem som är nummer ett

avCharlie Hedstad

Foto: TR Bild
Trav365:s Charlie Hedstad hyllar Frode Hamre efter dagens V75-omgång.

Kaos-start på V75.

Sedan utklassade av Norge i loppen.

Så summerar vi V75 på Momarken.

Traditionsenligt så lånade vi ut V75 till Norge och Momarken den här lördagen. Huvudnumret och det stora dragplåstret var utan tvekan Steinlagers Äreslöp, som hade lockat två VM-deltagare – Lionel N.O. och Pastore Bob. Båda förhandsfavoriterna svek och det loppet vanns istället av jätteskrällen Cokstile.

Omgången inleddes med fullt kaos, hästen Nogara kom lös och sprang ner i en damm. Det följdes upp av flertalet omstarter när loppet skulle iväg.

Räknar man antal avdelningar så vann Norge även där, Unionskampen slutade hela 6–1 till Norge...

När det hettar till och prispengarna ökar så visade Frode Hamre vem som bestämmer i grannlandet. Tre fina vinnare på V75 med mersmak. Det är inte helt osannolikt att vi får se någon av de hästarna sista helgen i maj på Solvalla.

Här är Sportbladets Plusbetyg från V75

Vem: Frode Hamre (V75–6)

Kommentar: Norges största tränare Frode Hamre visade verkligen vem som är nummer ett i vårt västra grannland under lördagen. Tre avdelningar gick till stall Hamre och det hade kunnat bli ännu mer (en andraplats och en tredjeplats).

Vem: Jet Voice (V75–1)

Kommentar: En av de hästar som höll sig lugn under det inledande kaoset var långloppsspecialisten Jet Voice. Duktiga Lars Anvar Kolle följde bara med fältet och han visste precis när han skulle sätta in stöten. När attacken väl kom var ekipaget ensamma på banan.

Vem: M.S. Triple J. (V75–5)

Kommentar: Frode Hamre lämnade ”klart” på den här tidigare i veckan och han visste vad han pratade om. Syskon med Quite Easy och Exclamation Mark, så det finns att brås på...

Vem: Roli Eld (V75–4)

Kommentar: Här kan Frode Hamre ha nästa stora stjärna i kallblodssporten. Efter en hel del andraplatser kom nu en seger och det genom en imponerande insats. Nu siktar man mot Elitkampen, gissar jag.

Vem: Cokstile (V75–6)

Kommentar: Loppet handlade på förhand om två hästar, Pastore Bob och Lionel N.O. Lars Anvar Kolle och Cokstile hade andra planer. Fjolårets elitloppsdeltagare var spelad till endast tre procent på V75-spelet, efter en smörresa så avgjorde man loppet relativt enkelt, siktar man på sista helgen i maj i år igen?

Vem: Omgången

Kommentar: Jag ser inga problem med att vi ”lånar ut” V75 till Norge ett par gånger om året, tvärtom så kan det vara uppfriskande. Dagens omgång blev dock sportsligt väldigt klen och endast 31 svenska ekipage var på plats. En av förklaringarna till det låga intresset kan vara att anmälningslistorna inte gick att hitta i kalendern på Svensk Travsport, vilket kan tyckas mycket märkligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Norge