Max Landis anklagas för sexuella övergrepp – av åtta kvinnor

avAlex Hartelius

Åtta kvinnor anklagar manusförfattaren Max Landis för sexuella övergrepp samt psykisk- och fysisk misshandel.

– Han sa ”Jag ska fan i mig döda dig. Fattar du vad jag säger? Jag ska fan i mig döda dig”, säger en av kvinnorna till The daily beast.

Kvinnorna hävdar att Max Landis, 33, brukade locka in dem med hjälp av sin livliga umgängeskrets för att sedan manipulera, förfölja dem och vid minst ett tillfälle våldta dem.

En av kvinnorna är Max Landis ex-flickvän, Ani Baker, som bland annat berättar för The daily beast att han en gång blev våldsam efter att de haft sex.

– Han vände sig om, greppade tag runt min hans och kom väldigt nära mitt ansikte. Han sa ”Jag ska fan i mig döda dig. Fattar du vad jag säger? Jag ska fan i mig döda dig”, säger hon till The daily beast.

Foto: AP.
Max Landis.

Kallas för ”serievåldtäktsman”

En annan kvinna berättar att hon och Max Landis övernattade i ett dubbelrum på Disneyland när hon vaknade av att han utförde oralsex på henne.

Max Landis påstås även ha kritiserat kvinnors kroppar och misshandlat dem psykiskt. En av dem som anklagar Landis kallar honom för en ”serievåldtäktsman samt psykisk- och fysisk misshandlare”.

Det är inte första gången Max Landis anklagas för liknande saker. Enligt The daily beast skrevs det under 2017 flera inlägg på sociala medier där man varnade för Landis.

1 av 3 | Foto: AP.
Max Landis.

”Skriven av en psykopat”

När han skulle marknadsföra netflixfilmen ”Bright” skrev skådespelaren Anna Akana: ”Skriven av en psykopat som begår sexuella övergrepp och misshandlar kvinnor? Okej”.

”Jag kan inte föreställa mig vem som är mer rädd i en post-Weinstein-värld än en känd regissörs son”, skrev musikern och författaren Allie Goertz.

Max Landis har skrivit manus till filmer som ”Bright”, ”American ultra” och ”Mr. Right”. Han är son till regissören John Landis som producerat och regisserat filmer som ”The blues brothers”, ”An American werewolf in London” och ”Twilight zone: The movie”.

Varken Max Landis eller hans representanter har valt att kommentera de nya anklageserna, enligt Vanity fair.

ARTIKELN HANDLAR OM