Amatören: Är bättre än vad alla experter tror

Hemmatränaren Tina Lisell, 55, inför V75 • Bortglömda på strecken • ”Vi kommer gasa”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Privat
Tina Lisell

Dalatränaren Tina Lisell skickar tre hästar till Romme och den stora V75-jackpotten.

Hon känner sig inte slagen på förhand – trots att hennes hästar är totalt ospelade.

– Vi blir alltid bortglömda, men jag har lite skrällfeeling, säger Rättviks-amatören till Trav365.

Paret Tina och Ante Lisell har sin lilla tränarrörelse i Ingels utanför Rättvik. För tillfället finns sex hästar på träningslistan. Tre av dom ser vi på lördag när Romme är värd för V75.

Omgångens känns extra het då en stor jackpott hägrar.

Om vi skulle få en ensam vinnare kan denne ta hand om minst 41 miljoner kronor – bara i sjurättspotten.

– Vi skickar de tre av våra hästar som känns hetast för dagen. Att kunna ställa upp med tre stycken på V75 är naturligtvis jätteroligt, säger Tina.

Siffrorna pekar spikrakt uppåt

2019 har varit ett strålande år för makarna Lisell. Förra årets fina siffror är slagna för länge sedan och oavsett om vi tittar på inkörda pengar eller segerprocent, så pekar det spikrakt uppåt för det lilla stallet.

– Vi har haft ett jättebra år, men jag skulle ändå säga att vi trots det också haft en del otur. Det kan ju alla ha men siffrorna kunde faktiskt vara ännu bättre.

”Tror vi kan skrälla”

V75-tåget stannar denna vecka i Dalarna, närmare bestämt på Rommetravet strax söder om Borlänge. Omgången känns på förhand svår och banan är känd för att vara en skrällbana.

– Vi har visserligen Rättvik som hemmabana men bor man i Dalarna kan man säga att man har två hemmabanor. Vi trivs bra på Romme och jag skulle inte bli förvånad om vi kan skrälla med någon av våra hästar, säger Lisell och berättar vidare om att ofta vara bortglömd av spelarkollektivet:

– Jag tycker de så kallade experterna ofta är fel ute när man lägger oss i slutet av ranken. Det är lika till denna omgång. Jag förstår att det är svårt att vinna på V75 men så här lite borde inte våra hästar vara streckade. Vi är amatörer och då blir det väl så.

”Tappade en sko”

I den andra avdelningen på V75-spelet startar Tiger Williams med 40 meters tillägg över stayerdistansen 3140 meter.

– Vi hade en del förhoppningar i den senaste starten men då tappade han en sko. Nu möter vi för tuffa hästar och skulle vi få en mindre peng, så skulle jag vara riktigt nöjd.

”Vi gasar det som går från start”

I nästa avdelning (V75–3) startar nioårige Super Zantos från spår tre bakom bilen. Det är gulddivisionen som ska avgöras över sprinterdistansen 1640 meter med autostart – med 200 000 kronor till vinnaren.

– Vi har ett perfekt läge och Ante kommer att gasa det som går. Hästen är kvick ut och visst siktar vi mot att nå ledningen. Hur vi sen gör är svårt att säga men vi är inte främmande för att testa där framme. Hästen är i ordning och jag blir inte förvånad om han skulle skrälla, säger Tina och fortsätter:

– Han trivs inte om det skulle bli skitig bana med massa regn. Jag har hört att det kan bli en del nederbörd och det är värt att ha koll på. Han gjorde det bra senast och när starten går drar vi ner det norska huvudlaget.

”Gillar kladdig bana”

I V75–6 ska Perfect Dynamite starta i Silverdivisionen över distansen 2140 meter med autostart – från ett tufft tolftespår.

Rikard N Skoglund kör i vanlig ordning och även här blir Tinas häst helt borttappad.

– Läget är naturligtvis inte det bästa men hästen är stark och har visat förr att han duger. Senast var han bra som tvåa men det hade nog blivit en seger om vi inte krokat ihop med annan vagn.

– Det får gärna börja regna efter V75–3 då ”Dynamiten” trivs utmärkt på en regnig och kladdig bana. Vi har en kusk i form och även han kan skrälla.

Publicerad:

LÄS VIDARE