Lånar ut säsongskort på biblioteket

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Tuukka Kotti spelar i Helsinki seagulls.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Tuukka Kotti spelar i Helsinki seagulls.

Finska ligaklubbar vill att alla ska kunna se deras matcher. 

Nu finns säsongskort att låna på flera bibliotek runt om i landet.

– Varför skulle vi inte kunna erbjuda en möjlighet för alla att kunna se en match?, säger basketklubben Seagulls sportchef Toni Läppänen till svenska Yle.

Basketlaget Seagulls var först ut. Nu har flera andra klubbar följt efter och erbjuder en möjlighet att låna ett säsongskort på biblioteket. 

Seagulls har haft fyra säsongskort tillgängliga för utlåning på ett bibliotek i Helsingfors. Eftersom priserna har stigit är tanken att en person ska kunna låna ett säsongskort under en veckas tid. 

Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

– Varför skulle vi inte kunna erbjuda en möjlighet för alla att kunna se en match? Vi hoppas att också andra idrottsgrenar hoppar på tåget, det skulle vara fint, säger klubbens sportchef Toni Läppänen enligt svenska Yle.

”Lånade idén”

TPS Innebandy från Åbo har nu gjort det. Även till Raisions Loimous volleybollag och hockeylaget Jukurit har hoppat på initiativet. 

Foto: Wikimedia commons
Jukurit i finska högstaligan går nu att se via biblioteksutlåning.

– Vi lånade idén rakt av av Seagulls. Det var en så bra idé att vi inte behövde fundera länge och det lokala biblioteket tvekade inte. Vi är visst det första FM-ligalaget som erbjuder den här möjligheten, säger Jukurits evenemangs- och marknadsföringsansvarige Kristiina Tiippana till Yle. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN