Rangers målvakt skadad – Henkes väg in

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Henrik Lundqvist har plötsligt fått en väg tillbaka in i kassen.

New York Rangers nye förstamålvakt Igor Sjestiorkin har varit inblandad i en bilolycka och har en revbensfraktur.

– Just nu är mitt fokus bara på att jobba hårt och vara redo, säger Henke själv enligt USA Today.

När New York Rangers kallade till extrainsatt presskonferens innan dagens träning började ryktena surra. Kunde det vara så att man hittat en trejdlösning för den nu mer bänkade Henrik Lundqvist.

Men i stället kom alltså besked som kan skicka Lundqvist rakt in i kassen igen. Klubbens president, John Davidson, berättade då att nye förstemålvakten Igor Sjestiorkin och forwarden och landsmannen Pavel Butjnevitj varit inblandade i en bilolycka. Den sistnämnde har klarat sig utan skador men Sjestiorkin ska däremot ha ådragit sig en revbensfraktur som kommer hålla honom borta ett antal veckor.

Enligt John Davidson var det Igor Sjestiorkin som körde bilen. Kraschen ska ha hänt när en bil framför ska ha gjort en u-sväng som ryssen inte var beredd på.

– Det händer oväntade saker i vår bransch hela tiden, det här var en väldigt tuff sådan oväntad händelse, säger Davidson.

Kreider skriver på nytt

Skadan gör att Henrik Lundqvist och Aleksandr Georgijev nu gör upp om platsen mellan stolparna i Rangers, mindre än en vecka efter att skadade Sjestiorkin fått den uttalade platsen som förstakeeper.

Under samma presskonferens meddelade också klubben att forwarden Chris Kreider skrivit på en kontraktsförlängning som gör att inte heller han är aktuell för en trejd under deadlinetimmarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE