Nytt bottennapp för Kalmar – tredje förlusten

Av: Andreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:
Peter Swärdh.
Foto: BILDBYRÅN
Peter Swärdh.

Kalmars kräftgång fortsätter.

KFF blev utspelat och nollat mot nykomlingen Sirius – och ligger fortsatt sist i allsvenskan.

– Det är tufft just nu, säger Peter Swärdh.

Förlust mot Elfsborg, kryss mot Hammarby och förlust mot Jönköpings Södra.

En poäng på tre matcher var Kalmar FF:s sämsta inledning sedan 2006, och tongångarna är inte mer positiva efter bortamötet mot nykomlingen Sirius.

”Är besviken”

Kalmar blev totalt utspelat, skapade knappt en vettig målchans under 90 minuter och blev för första gången i år nollat.

– Vad vi håller på med? Ja, om jag det visste. Det funkar inte riktigt nu, det hackar lite. Både försvarsmässigt och anfallsmässigt, säger Tobias Eriksson till Barometern.

Sirius gick tidigt upp till 1–0 via Kingsley Sarfo och i halvlek var ställningen 2–0. Förlustsiffran skrevs till 0–3 och lagets tränare Peter Swärdh var märkbart besviken efter matchen.

– Jag tycker Sirius är bättre än oss och vinner välförtjänt. Jag är besviken, naturligtvis, men det finns ingen enkel väg fram. Det handlar om att vi tillsammans kan förändra saker och göra det på ett bättre sätt än vad vi gör nu, säger han till C More.

”Har förmåga att vända på läget”

Kalmar står alltså fortfarande utan vinst i allsvenskan och har dessutom släppt in tolv mål på fyra matcher – bara en gång tidigare (1981) har de släppt in fler mål under en allsvensk inledning.

– Det är tufft just nu... men laget, spelarna och teamet har en förmåga att vända på läget. Jag har sagt det tidigare: vi är besvikna, men vi får gratulera ett bra Sirius, säger Swärdh.

På torsdag väntar årets hittills tuffaste match då serieledande Malmö FF besöker Guldfågeln Arena.

– Vi har en stor utmaning framför oss att samla oss och att tillsammans hitta rätt nycklar till en förändring både på det mentala och det fotbollsmässiga planet, säger Swärdh till TT.

Publicerad: