Janne: Är besvikna och ledsna

Martin Olsson stoppades från landslaget och Nations League

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Svenska fotbollförbundet beslutade att matchen mellan Helsingborg och Djurgården skulle spelas trots smittskydd Skåne och hemmalagets vädjan.

Sedan stoppades Martin Olsson från landslaget.

– Både Martin och jag är besvikna och ledsna, säger förbundskapten Janne Andersson.

Martin Olsson var uttagen i den svenska landslagstruppen till Nations League-matcherna mot Frankrike och Portugal.

Men dagen innan spelarna skulle samlas i Stockholm meddelade landslagsledningen att ytterbacken stryks på grund av coronautbrottet i Helsingborgs IF.

– Att ta in honom i den bubbla vi kommer ha nu där vi inte kommer träffa några andra människor, det vore inte bra så vi var överens det medicinska teamet och jag, säger förbundskapten Janne Andersson och fortsätter:

– Både Martin och jag är besvikna och ledsna, men det finns också förståelse för att det är rätt beslut att ta. Övriga 23 är hela och friska, det finns alltid någon liten känning, men det är inget som ska störa. Därför har jag i nuläget bestämt mig för att inte ta in någon ersättare.

Martin Osson.
Foto: TT
Martin Osson.

”Stor skillnad”

Helsingborg och smittskydd Skåne ville att gårdagens match mot Djurgården skulle ställas in, men Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté beslutade att matchen skulle genomföras som planerat.

Olsson spelade matchen, men stoppades alltså sedan från landslagssamlingen.

– Man ska ha klart för sig att det är väldigt olika delar inom förbundet som tar beslutet. A-landslaget är mitt ansvar och utifrån det perspektivet fanns det ingen tvekan. Vad de fanns för bevekelsegrunder i de andra delarna, det vet jag inte. Hade vi tagit in Martin och han burit med sig något hade han kunnat smitta alla och utifrån det så gick det inte. Det är stor skillnad mot att spela en fotbollsmatch utomhus i två timmar och att vara i den här bubblan, säger Andersson.

Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Janne Andersson.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.