Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Majskolvar och elotes
Majskolvar och elotes
3 (2 röster)
Majskolvar och elotes – doppa varma majskolvar i elotes, den mexikanska majonnäsen, smaksatt med vitlök, parmesan och chiliflakes. Majs är fulla av fiber och fullkorn så det är bara att gnaga på. Recept ur Göra gott av Malin Landqvist och Victoria Voss.
Ingredienser
- 4 majskolvar, färska eller frysta
- 1 tsk salt
Elotes
- 1 dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
- 3 krm salt
- 2 dl parmesanost, finriven
- 2 krm chiliflakes
- 1 lime, finrivet skal
- rapsolja
- 2 msk rapsolja, neutral
Gör så här
Laddar ...
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Friterad kyckling med currykräm
1 h
Krossad vitlökspotatis
15 min
Stekt hälleflundra med blomkålskräm
1 h
Blodpudding med krispig kål och lingon
30 min
Morotspannkaka med rårörda lingon
45 min
Spaghetti med linsbolognese
30 min
Nudlar med viltskav och svamp
30 min
Havrekakor med kardemumma
30 min
Matvetesallad med ägg och tonfisk
30 min
Vegansk kladdkaka med päron
45 min
Socca med bönsallad och pecorino
Gräddfilspannacotta med jordgubbar
20 min
Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås
30 min
Veganska vaniljhjärtan
45 min
Kryddstekt blomkål
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Vegansk citronmarängpaj
1 h 20 min
”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”
Salladstaco med sojamarinerad tonfisk
25 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h
Klimatsmart mat för ”Greta-generationen”
Friterad kyckling med currykräm
1 h
Krossad vitlökspotatis
15 min
Stekt hälleflundra med blomkålskräm
1 h
Blodpudding med krispig kål och lingon
30 min
Morotspannkaka med rårörda lingon
45 min
Spaghetti med linsbolognese
30 min
Nudlar med viltskav och svamp
30 min
Havrekakor med kardemumma
30 min
Matvetesallad med ägg och tonfisk
30 min
Vegansk kladdkaka med päron
45 min
Socca med bönsallad och pecorino
Gräddfilspannacotta med jordgubbar
20 min
Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås
30 min
Veganska vaniljhjärtan
45 min
Kryddstekt blomkål
Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan
Vegansk citronmarängpaj
1 h 20 min
”Bakandet blev min väg in i det veganska köket”
Salladstaco med sojamarinerad tonfisk
25 min
Ugnsbakad spetskål och sötpotatis med chili- och ingefärsdressing
1 h
Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm
40 min
Frasig fläsksida med misosky, palsternackspuré och brysselkål
1 h