Islanders åkte på sin första förlust i slutspelet

Carolina öppnade kvartsfinalserien med övertidsseger: ”Tror på oss själva”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Carolina Hurricanes har blivit Stanley Cup-slutspelets verkliga sudden death-lag.

För bara ett par dygn slog de ut Washington Capitals med ett dramatiskt övertidsmål – och i natt öppnade de kvartsfinal-serien mot New York Islanders i Brooklyn på samma sätt.

– Vi har en tro på oss själv. Det kommer man långt med, säger svenske centern Lucas Wallmark till Sportbladet efter 1–0-segern.

Det är snabba ryck i Stanley Cup-slutspelet ibland.

Carolina Hurricanes hann inte fira den oerhörda Game 7-segern mot Washington i onsdags i mer än några timmar – sedan var det bara att ladda om för öppningsmatchen i andrarundan, mot New York Islanders i Barclays Center i Brooklyn.

”Starkt att stå upp så bra”

Men det gick alldeles utmärkt, det också. De såg ut att ha bibehållit de höga varvtalen från maratonduellen mot regerande mästarna och höll jämna steg med Islanders – som å sin sida hade gått och väntat på ny match sedan de fullbordade sin ”sweep” mot Pittsburgh för tio dygn sedan.

– Vi kanske inte gjorde vår bästa match ikväll , men jag tycker det är starkt av oss att stå upp så bra, säger Lucas Wallmark när vi träffar honom efteråt.

– Vi var på tårna direkt från start, men som jag sagt tidigare är självförtroendet i laget också stort nu. Vi har en tro på oss själva och det kommer man långt med.

1 av 3 | Foto: Julio Cortez / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix
Carolina vann första mötet i kvartsfinalserien mot Islanders.

Höll nollan under ordinarie matchtid

Det blev dock inga mål under ordinarie matchtid – åt vare sig ena eller andra hållet. Det såg målvakterna Robin Lehner och Petr Mrazek, helt lysande bägge två, till.

Så förlängning följde och då visade Hurricanes, precis som mot Capitals, föredömlig killer-instinkt. Den här gången gick det dock snabbare att avgöra. Redan fyra minuter in i den första övertidsperioden dammade Nino Niederreiter in en puck i kortplanket – och den studsade ut i banan till Jordan Staal, som kunde trycka in den bakom en hjälplös Lehner.

– Om Nino sköt i sargen med avsikt? Man kan väl hoppas, i så fall är det ju riktigt hockeygodis, flinar ”Wally”.

– Det var grymt skönt att se Jordan hänga dit den där, att få vinna första matchen i en serie betyder alltid mycket. 

”Vinner på skitstuds”

Islanders har nu förlorat för första gången i årets slutspel, men verkar inte alltför nedslagna. Bara en smula irriterade över att det slutade så snöpligt.

– De vinner på en skitstuds. Det är som det är, grymtar Lehner, som stoppade 31 skott.

Serien fortsätter med ny match i Brooklyn på söndag – 21.00, svensk tid.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM