Zlatan på Hammarbys premiär – i hemlighet

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic var på plats på Hammarbys premiär mot Östersund.

Efteråt gratulerade han spelarna till 2–0-segern.

– Får han chansen tror jag att han gärna kommer igen, det är jag övertygad om, säger Hammarbys ordförande Richard von Yxkull.

Hammarby hade finbesök på hemmapremiären i allsvenskan mot Östersund. Zlatan Ibrahimovic fanns på Tele2 Arena när Hammarby vann med 2–0 efter två mål av Muamer Tankovic.

– Zlatan var där i dag. Jag vet inte i vilket syfte. Han var inne i omklädningsrummet efter matchen och grattade grabbarna. Jag pratade själv med honom efter matchen. Det är så klart väldigt roligt att Zlatan tar sig tid och är på plats när vi spelar premiär. Det betyder mycket för oss, säger Richard von Yxkull till Fotbollskanalen som var först med att rapportera om det.

Sportbladet: Var det planerat sedan länge att han skulle vara på premiären?

– Nej, det tror jag inte. Jag vet faktiskt inte, jag pratade bara med honom i omklädningsrummet. Det kanske han kan svara på, säger von Yxkull.

”Tror gärna han kommer”

Du säger att ni pratade, om vad?

– Allt och ingenting. Vi träffades bara i omklädningsrummet och jag sa hej till honom. Inte mer drama än så. Han gratulerade killarna till segern.

Kan man förvänta sig Zlatan på fler hemmamatcher framöver?

– Det hoppas jag verkligen, om det funkar. Men han är på väg till Italien igen tror jag. Så inte de närmaste i alla fall. Men när han får chansen tror jag att han gärna kommer igen, det är jag övertygad om.

Italienska fotbollen igång

Som delägare i Hammarby har Ibrahimovic tränat med klubben i vår, men nu har den italienska fotbollen dragit igång. Milan spelade semifinal mot Juventus i italienska cupen så sent som i fredags. Dock utan Zlatan Ibrahimovic som dels var avstängd och dels är vadskadad.

Serie A startar igen 20 juni.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE