Chockmålet som sänkte Manchester United

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Sjätte tilläggsminuten.

Då kvitterade Michael Obafemi – och Manchester United missade chansen att skaffa sig övertag om Champions League-platsen.

Kampen om Champions League-platserna i Premier League blir en rysare. Manchester United hade möjligheten att ta över en från Leicester vid seger mot Southampton i kväll. Och United såg ut att ta den – men på tilläggstid förändrades allt.

United ledde med 2–1 efter att Marcus Rashford och Anthony Martial hade vänt på ett tidigt underläge. Domaren hade lagt till fem tilläggsminuter, men en huvudkollision mellan Brandon WIlliams och Southamptons Kyle Walker-Peters gjorde att slutsignalen dröjde. Och i den sjätte tilläggsminuten fick ”Saints” en hörna, den nickskarvade polske backen Jan Bednarek till Michael Obafemi som vräkte sig fram och tryckte in kvitteringsmålet.

– Det är det värsta tillfället att släppa in ett mål, men sådant händer i fotboll. Du får bara vara stark och skaka av dig det, för vi har vunnit så många matcher på samma sätt. Förmodligen förtjänade vi inte tre poäng i dag, säger Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer.

Dramatik

2–2 efter det dramatiska slutet. Manchester United är fortfarande femma, lika många poäng som fyran och innehavaren av sista Champions League-platsen Leicester, men med sämre målskillnad.

Tre omgångar kvarstår i Premier League. Och mellan trean Chelsea, fyran Leicester och femman Manchester United skiljer det bara en poäng. Dessutom har sexan Wolverhampton endast fyra poäng upp till Leicester och United.

Och Leicester och Manchester United möts i sista omgången.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.