Årets medborgare

PRESENTERAS AV

Brandmannens fina gest när cyklisten blev påkörd

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter att en ung kvinnlig cyklist blivit påkörd av en buss gjorde räddningstjänsten en ovanlig insats. En av brandmännen cyklade tillbaka med kvinnans cykel för att sätta den i tryggt förvar.

– Vi försöker hjälpa till om vi kan, säger den cyklande brandmannen Tobias Böttern.

På måndagen blev en ung kvinnlig cyklist påkörd av en buss utanför polishuset i Malmö. Kvinnan blev inte allvarligt skadad men ambulanspersonalen ville ta med henne till sjukhuset för att göra en grundlig undersökning.

1 av 4 | Foto: Mikael Nilsson.
Brandmannen cyklade iväg cykeln i tryggt förväg.

Den kvinnliga cyklisten ska ha varit orolig för sin cykel och då gjorde räddningstjänsten en ovanlig insats som fångades på bild. En av brandmännen cyklade tillbaka hennes cykel till brandstationen för att ha den i tryggt försvar.

– Jag cyklade hem den till stationen, det är bättre att den står där än mitt i stan för risken är då stor att den kanske försvinner, säger brandmannen Tobias Böttern.

Cyklade i full mundering genom stan

Det var första gången som han cyklade, i full mundering; larmställ och hjälm, genom stan.

– Jag kan tänka mig att det såg lite roligt ut, det kom förbi ett gäng grabbar som skrattade och tog foto så jag tänkte att nu kommer det snart ligga ute en bild på en cyklande brandman på sociala medier.

”Försöker hjälpa till om vi kan”

Han berättar att kvinnan ännu inte har hämtat cykeln men att den står i trygg förvar på stationen tills hon har möjlighet att komma dit.

– Vi försöker alltid hjälpa till om vi kan, och i detta faller gick det snabbare att cykla cykeln till stationen än att transportera den i brandbilen, säger Tobias Böttern.

Efter olyckan ska busschauffören lämnat platsen utan att ha lämnat sina personuppgifter. Chauffören är nu polisanmäld för smitning, skriver polisen på sin hemsida.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

ÄMNEN I ARTIKELN