”Hedvig är en rockstjärna”

Hyllas av England inför bronsmatchen

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

NICE. Hedvig Lindahl har gått från petad i Chelsea till hyllad som en av världens bästa målvakter.

Något som inte förvånar den förre lagkamraten Karen Carney.

– Oavsett vad hon gör härnäst kommer hon ta sig an det som den rockstjärna hon är, säger engelskan.

Att Sverige möter just England i VM-bronsmatchen är extra speciellt för Hedvig Lindahl.

Efter tre år i Chelsea lämnade målvakten nyligen Londonklubben. Då hade hon varit placerad på bänken under stora delar av våren och situationen blev ohållbar.

Men under VM har 36-åringen sannerligen fått revansch. Flera avgörande räddningar, där straffräddningen mot Kanada kanske främst sticker ut, har gjort att hon av många nu ses som en av världens bästa på sin position.

– Det är nog många som har räknat bort mig och tänkt att min karriär är slut, sa Lindahl till den samlade presskåren under fredagen och tillade att England blir speciellt att möta.

”Ratad är ett starkt ord”

I det engelska laget finns flera spelare från tiden i Chelsea, inklusive Karen Carney som hyllar Hedvig Lindahl stort inför mötet.

– Alla i England vet hur bra hon är, säger Carney och fortsätter:

– Jag tycker inte att hon behöver bevisa något, hon är en målvakt i världsklass. Hon borde bara fortsätta vara lika professionell som hon har varit hela tiden.

– Jag har stor respekt för ”Viggy”. Hon blev utsedd till världens bästa målvakt och har varit outstanding för Sverige så här långt under mästerskapet.

Är du förvånad över att hon ratades av Chelsea?

– Ratad är ett väldigt starkt ord, jag känner inte till detaljerna. Däremot känner jag Hedvig som fotbollsspelare och person, hon är en nära vän till mig. Rent fotbollsmässigt är hon en av de bästa i världen, säger Karen Carney.

– I Chelsea var hon en fantastisk lagkamrat, både jag och klubben har extremt höga tankar om henne. Oavsett vad hon gör härnäst kommer hon ta sig an det som den rockstjärna hon är. Allt jag vet är att hon är extremt begåvad.

Bronsmatchen mellan Sverige och England har avspark 17:00 under lördagen.

Publicerad: