Efter kritiken: ”Kommer inte gråta”

Av: Anna Rydén, Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Utslagen ur Champions League och utbuad av hemmapubliken.

Marcus Berg har inte haft en drömstart i nya klubben Krasnodar.

– Jag kommer inte sitta och gråta för att de kritiserar mig, säger landslagsanfallaren, enligt Sportexpress.

Krasnodars supportrar buade öppet Marcus Berg och anfallskollegan Fjodor Smolov efter helgens match mot Lokomotiv Moskva.

Det fick klubbens marknadschef att ryta ifrån.

”Marcus Berg behöver stöd mer än någon annan. Det är inte bra för klubben att bua ut honom. Vi ser hur hårt han jobbar på träningarna, men han behöver tid för att anpassa sig”, skrev Aram Fundukyan på Instagram.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

”Kan inte gräva ner oss”

I går åkte Krasnodar ut ur Champions League-kvalet mot Olympiakos efter sammanlagt 6–1.

Svenske landslagsstjärnan mötte media efteråt – och han var förstås besviken.

– Det är ett hårt slag att åka ur, men vi kan inte gräva ner oss. Säsongen har precis börjat och vi måste fortsätta kämpa i andra turneringar, sade Berg enligt Sportexpress och fortsatte:

– Jag kommer inte sitta i ett hörn och gråta om de kritiserar mig. Jag gör mitt bästa varje dag och försöker skapa chanser för att ge laget bra förutsättningar.

”Mackan är oerhört lojal”

Under onsdagen tog Janne Andersson ut sin trupp till EM-kvalmatcherna mot Norge och Färöarna. Där var Marcus Berg med. Förbundskaptenen berättade att han fanns på plats i helgen då anfallaren hoppade in mot Lokomotiv Moskva.

– Jag såg mackan i lördags och då var han pigg och högg på en retur som var nära på att bli mål. Han är skicklig på att bedriva och länka ihop vårt anfall. ”Mackan” är oerhört lojal mot det sättet vi vill spela. Jag tycker att hans form har varit bra även om det har blivit färre mål, säger Janne Andersson.

Samtidigt tonade Andersson ner publikens burop:

– Jag var som sagt på matchen och jag märkte inte det live, utan jag fick höra det efteråt att han hade blivit buad. Så så stort buande var det inte. Det var inte så att han kom in och alla började bua. Mackan är den typ av spelare som kommer göra allt för laget, säger Janne Andersson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN