Blake Lively som hämnare i orytmisk actionfilm

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Blake Lively som Stephanie.
Blake Lively som Stephanie.

The rhythm section
Regi Reed Morano, med Blake Lively, Jude Law, Sterling K Brown.

THRILLER Stephanie är en kvinna i London, prostituerad missbrukare med skuldkänslor sedan hennes föräldrar och syskon dog i en flygkrasch. När hon får reda på att det inte var en olycka utan en bomb vill hon hämnas. Den undersökande journalisten som avslöjade hemligheten har spår som leder henne till en tidigare MI 6-agent i Skottland.
Agenten går motvilligt med på att träna henne för uppdraget. Stephanie far runt världen för att leta upp och mörda terroristerna.

Titeln syftar på hur Stephanie får lära sig skjuta, att känna av andning och hjärtslag. Det är ett krystat namn på filmen, och dessvärre är ett av problemen just rytmen. Filmen ägnar alldeles för lång tid åt Stephanies tuffa fysiska träning i vildmarken och åt minnesbilder av hennes lyckliga stunder med familjen medan de levde.
Intrigen kunde gett plats åt mer spänning. Dessutom hastar den förbi en del komplicerade förflyttningar mellan länder.
Blake Lively är sevärd i huvudrollen, både som desperat grubblare och actionfigur. Mycket peruker blir det i hennes olika förklädnader. Jude Law är pålitlig som den ärrade MI 6-veteranen, men det är svårt att tro på ”The rhythm section”.
Påminner om franska ”Nikita”, men det här är sämre.

(”The rhythm section” finns på iTunes och annan hembio).

Publicerad: