Kritiserade Newcastle-affären kan kapas

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Mike Ashley i Newcastle
Foto: Scott Heppell / TT
Mike Ashley i Newcastle

Det kritiserade övertagandet av Newcastle kan kapas av en amerikansk mediemogul och transferfönstret lär öppna senare än vanligt.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Newcastle är som bekant på god väg att säljas till ett saudiskt konsortium, en affär som har stött på hårt motstånd från både människorättsorganisationen Amnesty samt det qatariska tv-bolaget beIN Sports (av grovt skilda anledningar). Skulle köpet inte kunna genomföras väntar en tredje part i kulisserna som är beredd att lägga ett nytt bud på 350 miljoner pund.

Den amerikanska mediemogulen Henry Mauriss ska ha fört kontinuerliga samtal med den nuvarande ägaren Mike Ashley sedan förra året, menar The Mirror. De många försöken att överta klubben har än så länge misslyckats, men han har inte gett upp hoppet enligt en källa: ”Han är en generös och hängiven man och vill desperat bli Newcastles nya ägare. Det är ett seriöst bud”, säger uppgiftslämnaren till tidningen.

Newcastle-supportrarna hajar nog till när de ser vem som har medlat i samtalen mellan Ashley och Mauriss. Ingen mindre än Chris Ronnie, nära vän till ägare Ashley och som nyligen avtjänade en fyra år lång fängelsedom för bedrägeri.

LÄS VIDARE

DAGENS BESKED

Transferfönstret kommer troligtvis öppnas i slutet av augusti då klubbar siktar på att göra sina affärer först i september. Premier Leagues sommarfönster var tänkt att dra igång i mitten av juni och löpa fram till den 1 september (och därmed gå tillbaka till ursprungsmodellen som ligan avvek från förra året).

DAGENS PLANERADE KÖP

Manchester City är fortfarande sugna på att addera franska klubben Nancy till sin fotobollsportfolio. City Football Group, med klubbar över hela världen, hade förhandlat med Ligue 2-laget under en längre tid då coronaviruset bröt ut. Nancys president Jacques Rousselot bekräftar att köpet troligtvis hade gått igenom förra månaden om det inte vore för pandemin.

DAGENS SILLY

Everton har fört samtal med Barcelona om mittbacken Jean-Clair Todibo, skriver Daily Mail. Den engelska klubben ville knyta till sig 20-åringen redan i januari men är nu beredda att hosta upp cirka 180 miljoner kronor för att säkra spelaren. Relationen till Barcelona är god på grund av ett flertal övergångar de senaste åren som André Gomes, Lucas Digne och Yerry Mina.

Publicerad: