Wengers förklaring: ”Özil är för bekväm”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Mesut Özil har fått väldigt lite speltid och varit stundtals petad helt ur truppen den här säsongen.

Enligt den före detta Arsenal-tränaren Arsène Wenger handlar det om att tysken har blivit alldels för bekväm sedan han fick ett nytt långtidskontrakt av klubben.

– Bara för att en spelare skriver på för fem år betyder inte det att du kommer få en spelare som gör det bra i fem år, säger han enligt Goal.

Världsmästaren från Tyskland har haft en turbulent säsong i Arsenal. Nuvarande tränaren Unai Emery har tidigare flaggat för att 30-åringen inte ingår i hans planer.

Nu går Arsene Wenger, som värvade Özil 2013, ut och ger sin åsikt om situationen.

– Jag tror att kontraktslängden oftast inte spelar någon roll, men i vissa fall gör den det, och det kan vara så i den här situationen, säger fransmannen enligt Goal.

Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Har två alternativ

Wenger, som ledde Londonklubben till tre Premier League-titlar, säger att situationen är komplicerad och syftar på att klubben inte har en stor transferbudget.

– Problemet är att om du vill värva kvalitéspelare så måste du spendera minst 100 miljoner pund (cirka en miljard kronor). Det andra alternativet är att du försöker väcka liv i de spelare du redan har i truppen, säger han och fortsätter:

– Özil kan ha blivit lite för bekväm eftersom han förlängde sitt kontrakt med tre ytterligare år. Bara för att en spelare skriver på för fem år betyder inte att du kommer få en spelare som gör det bra i fem år.

I nästa match kommer Arsenal försöka vända underläget när de tar emot BATE i Europa League på torsdag. Första matchen slutade i 1–0-förlust.

Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE