”Är respektlöst mot klubben och fansen”

Sportchefen sågar egna spelaren

avAndreas Käck

Adrien Rabiot ser ut att ha gjort sitt i PSG.

I en intervju med Yahoo går klubbens sportchef Antero Henrique till attack mot 23-åringen och anklagar honom för att ha ”vilselett PSG i flera månader”.

– Det är respektlöst mot klubben och fansen, säger Henrique.

Adrien Rabiot sitter på ett utgående kontrakt med PSG och uppgifter har gjort gällande att 23-åringen vägrar förlänga med klubben och i stället har för avsikt att lämna på fri transfer.

Något som sportchefen Antero Henrique nu bekräftar.

– Vi har haft ett möte med spelaren och bestämt oss för att inte gå vidare i diskussionerna. Spelaren meddelade mig att han inte tänker skriva något nytt kontrakt utan att han vill lämna gratis i slutet av säsongen. Det kommer att få konsekvenser; han kommer att bli petad på obestämd tid framöver, säger Henrique till Yahoo.

Foto: Matthias Hangst / Getty Images Europe
Adrien Rabiot.

”Vilselett oss”

Han säger att det för ett par månader sedan fanns en god dialog parterna emellan och att man då var hoppfulla om att få till en förläning – men att det hela kraschade totalt.

– Det verkar som att spelaren och hans rådgivare har vilselett oss i flera månaders tid. Jag måste säga att den här situationen är respektlös mot klubben och fansen. Speciellt eftersom det handlar om en spelare som kommit från våra egna led. En spelare som alltid blivit stöttad av klubben, säger Antero Henrique.

Nobbar Spurs

Enligt uppgift kan Rabiot hamna i Manchester City, Arsenal, Juventus eller Barcelona. Fransmannen ska ha klargjort att han inte är intresserad av en flytt till Tottenham, som det tidigare ryktats om.

ARTIKELN HANDLAR OM