”Mina spelare är inga Nobelpristagare direkt”

avPatrik Brenning

HOCKEY

Hardy rasande efter avgörande målet

1 av 10

Gustaf Wesslau var rasande på domaren efter 0-2-förlusten mot Frölunda.

Detta då Patrick von Gunten satt på Dif-målvakten när hemmalaget gjorde avgörande 2-0.

Tränaren Hardy Nilsson riktade istället sin ilska mot de tre Djurgårdare som tryckte dit von Gunten.

– De är inga Nobelpristagare direkt, sade Hardy Nilsson på presskonferensen efter matchen.

Frölunda brände en kavalkad av chanser i hemmamatchen mot Djurgården. Jari Tolsas puck dansade på mållinjen, laget brände frilägen och Gustaf Wesslau gjorde ett par fina parader för Djurgården. Sedan såg gästerna själva till att deras målvakt var chanslös på avgörandet.

”Kunde inte missa den”

David Printz, Jonas Almtorp och Erik Gustafsson hjälptes alla tre åt att trycka ner Frölunda-spelaren Patrick von Gunten ovanpå Wesslau i mål. Samtidigt spelade Frölunda pucken i sidled till Magnus Kahnberg som fick helt öppet mål till 2-0.

– Jag fattar inte vad de ska dit och göra. Det är inga Nobelpristagare som åker in i den aktionen, säger tränaren Hardy Nilsson.

Djurgårdens spelare protesterade och Gustaf Wesslau lämnade sin egen bur för att ha en lång diskussion med domarteamet David Bergman och Thomas Andersson, men målet godkändes. Det blev också avgörande.

”Fyra förluster hade varit jobbigt”

Frölunda höll undan till seger med 2-0 och befäster därmed sin serieledning efter tre raka förluster. Mycket tack vare målvakten Frederik Andersen som gjorde en ny stormatch i mål och höll sin femte nolla.

– Det är viktigt och skönt att få oss en trea. Sist torskade vi med uddamålet, så jämnt är det ibland. Men det är klart att fyra raka förluster hade varit jobbigt, säger Magnus Kahnberg i Canal Plus.

För Djurgården var förlusten den andra raka och laget närmar sig nu slutspelsstrecket nedåt.

– Frölunda vinner rättvist. Första perioden var bedrövlig, säger Hardy Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM