Salta Bohuslän och goa Göteborg

Sälta, hav och kala klippor. Räkor, krabbor och gärna en och annan båttur. Välkommen till Västkusten – och en guide med smak av såväl Bohuslän som Göteborg. Du hittar länkar för nedladdning av reseguiden i botten av artikeln.

När solen lyser på klippbaden längs Västkusten finns ingen bättre plats att vara på. Att en varm sommardag sitta på Smögentorget och äta färsk fisk, åka ut till skärgårdsöarna, cykla på Koster eller fiska krabbor… det är lycka!

Så skriver frilansjournalisterna Katarina Arvidson och Walter Repo i inledningen till den här resguiden.

Kusten längs Bohuslän, som sträcker sig från Strömstad till halvön Hisingens norra del i Göteborg, fylls under sommarmånaderna med besökare. Rätt många från Norgen, vilker man inte minst märker i Strömstad där norskan är lika vanlig som svenskan.

Sveriges andra största stad, Göteborg, är inte bara ”goa gubbar” och halvdana vitsar som ”kan en blomsterhandlare känna sig vissen?”. Det är också en stad fylld med upplevelser för alla åldrar, där den största turistmagneten är Liseberg som sedan 1920-talet har lockat med sina åkattraktioner och shower.

Men även Göteborg ska helst upplevas från vattnet – precis som så mycket av Bohuslän (och Västergötland i rättvisans namn, en stor del av Göteborg ligger ju där).

Några av rubrikerna:

Resa hit

Boende längs kusten

Sevärdheter

Kändisar

Öar

Äta gott

Göra i Göteborg

Shopping

Boende i stan

Krogar

Guiden innehåller även en karta över Bohuslän och Göteborg, och många bilder. Skriv ut och ta med!
 

Resguiden till Bohuslän & Göteborg består av 24 A5-sidor och publicerades i juni 2011.

Plus-kunder laddar förstås ner guiden utan kostnad!

ARTIKELN HANDLAR OM