Kusken häver bojkott – kommer till Sverige

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnkusken skulle inte tävla i Sverige – nu har han ändrat sig

Den franska stjärnkusken Jean Michel Bazire häver bojkotten mot Sverige.

Kusken ville inte köra i Sverige på grund av reglerna – men nu kommer han till Hugo Åbergs Memorial.

– Commander Crowe kommer och han vill köra hästen, säger sportchefen Mats Ahlkvist.

I juni gick den franska stjärnkusken Jean Michel Bazire ut i fransk travmedia och skrev att han beslutat sig för att nobba Sverige och de svenska loppen.

Anledningen var att han gillar inte reglerna och att han får mycket böter då han tävlar i Sverige.

Nu har stjärnan dock ändrat sig och den svenska travpubliken kan få se kusken redan i sommar. Bazire kommer nämligen till Hugo Åbergs Memorial den 26 juli på Jägersro.

”Kul att köra här”

Sportchefen Mats Ahlkvist är mycket nöjd med beskedet.

– Bazire kommer. Han tycker att det är ett intressant lopp och tycker att det är kul att komma hit. Commander Crowe kommer och han vill köra hästen. Det är jätteroligt, det är fantastiskt kul att han vill komma hit. Han måste tycka att det är kul att köra här, han har ju vunnit här tidigare och det är inte så svårt att ta sig hit, säger Mats Ahlkvist.

Lördagens vinnare får inbjudan

Flera hästar är inbjudna till storloppet, men ännu kommer det hända en hel del innan startspåren ska lottas nästa tisdag.

– Jag vill ha en internationell prägel på loppet så jag jobbar på utländska hästar.  Till exempel är Russel November inte avskriven, hästen gick ett bra lopp i söndags och var tvåa i Frankrike. Brioni, Joke Face, Quaker Jet, Rapide Lebel, Local Conch, Viola Silas och Commander Crowe är inbjudna. Lisa America kommer inte då hästen inte var bra efter den senaste starten.

Dessutom kommer lördagens vinnare av  Årjängs Stora Sprinterlopp att få en inbjudan.

Publicerad: