Mystiska mannen på stranden hade socka i munnen

avJohn Granlund

1 av 3

Mystiken tätnar kring fyndet av en naken död man på stranden i Cornwall.

Nu avslöjar polisen att mannen hade hade flera oförklarliga skador – och en socka instoppad i munnen.

Den döde mannen hittades på stranden i Cornwall, längst ner på Storbritanniens sydspets, i början av mars. Han bar endast strumpor och en vandringskänga på ena foten. I anslutning till kroppen hittades en seglarjacka, en ryggsäck, en yllehatt, en plånbok och ett fotografi av en ung pojke som tros föreställa den döde mannen som liten.

Startade mordutredning

Några dagar efter fyndet kunde mannen identifieras som Alan Jeal, 64, från Wadebridge.

Nu avslöjar polisen att det finns flera mystiska omständigheter som gör att man utreder händelsen som ett misstänkt mord.

– En rad skador hittades på hans kropp som inte stämmer överens med drunkning och som inte kan förklaras, säger förundersökningsledaren Dave Thorne, enligt BBC.

Hade socka i munnen

Enligt polisen hade mannen en socka i munnen.

– Det är en av orsakerna till att vi behandlar Alans död som misstänkt. Mord är en möjlighet som vi överväger. Men hans död kan också ha orsakats av en olycka eller genom självmord, säger Dave Thorne, enligt The Guardian.

Fallet Alan Jeal har väckt stor uppmärksamhet i Storbritannien - inte minst på grunda av de märkliga omständigheterna som omgärdar händelsen.

Intresserad av gruvor

Efter att mannen identifierats släppte hans familj ett uttalande: "Alan var en blid och vänlig man som var väldigt intresserad av mineraler, gruvnäring och surfing. Vi är chockade och djupt sorgsna över att Alans liv har ryckts ifrån honom och letar desperat efter ett svar på vad som hände honom. Vi vädjar till alla som har information om Alans sista tid i livet att kontakta polisen".