Linköping vann efter tränarbytet

avJohannes Hägglund

LINKÖPING. Henrik Jensen fick en drömstart som ny huvudtränare i Linköpings FC – men han stannar bara vårsäsongen ut.

Då skickar Kosovare Asllani en hälsning till klubbledningen i jakten på den blivande ersättaren.

– De måste vara väldigt noggranna med vem de tar in. De måste göra bättre research, säger hon och syftar på att Marcus Walfridson fick lämna efter bara tre omgångar.

Linköpings FC har två raka SM-guld, men mästarklubben har fått en tung start på den här säsongen. I fredags fick tränaren Marcus Walfridson, som anställdes inför den här säsongen, lämna klubben med omedelbar verkan, efter bara tre omgångar. Den tillfälliga tränarlösningen för klubben blev Henrik Jensen och till sin hjälp har han backlegendaren Charlotte Rohlin. Mot Kopparbergs Göteborg FC gjorde den nya tränarduon sin första match – och de fick bästa tänkbara start, då LFC vann med 1-0.

– Tjejerna är helt fantastiska. Vi började för tre dagar sedan. Vi har haft två träningar och sedan levererar de den här insatsen. Jag är imponerad på alla sätt, säger Jensen.

Stjärnan Kosovare Asllani, 28, hyllar den nya tränarduon efter segern.

– De har kommit in med positiv energi, en boost för laget. Jag tycker om deras spelidé. De är tydliga, kunniga och har erfarenhet. De har sagt att de bara stannar till sommaren, men klart att det hade varit kul att ha dem längre, säger Asllani.

Henrik Jensen är dock tydlig med att han ser sig själv som en tillfällig lösning.
– De här tjejerna skulle vara en dröm att träna för alla tränare, men utgångsläget är att jag kör vårsäsongen ut. Jag har en personlig relation i laget (sambo med lagkaptenen Janni Arnth) och jag hjälper gärna laget och klubben, men utgångspunkten är att jag slutar efter vårsäsongen, säger han.

När det gäller den blivande ersättaren skickar Kosovare Asllani en hälsning till klubbledningen.

­– De måste vara väldigt noggranna med vem de tar in. De måste göra bättre research. Vi måste ha någon som passar oss som lag och klubb. Som sagt, Charlotte (Rohlin) och Henrik (Jensen) passar oss, men vill de inte vara kvar är det synd, säger Asllani.

Går det att utveckla var det är för typ av tränare som passar er?

– En tydlig spelidé. Rakt och tydligt ledarskap. Det är ett hårt klimat höll jag på att säga, men det handlar om att vinna, men sedan måste man veta hur man ska spela och hur man vill jobba med laget, säger hon.

Laddar Matchöversikt