Klart: Ancelotti ny tränare i Napoli

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Andres Kudacki / TT / NTB Scanpix

FOTBOLL

Napoli gjorde sin bästa säsong på 28 år.
Trots det sparkar klubben tränaren Maurizio Sarri – som ersätts av Carlo Ancelotti.
– Jag tackar Maurizio Sarri för hans hängivenhet till Napoli, säger klubbens president Aurelio De Laurentiis.

Napoli lämnar en stark säsong bakom sig men kunde i slutändan inte stoppa Juventus från att vinna en sjunde raka ligatitel.

Klubben, som inte har tagit hem Scudetton sedan 1990, blev först någonsin att ta över 90 poäng utan att vinna ligan. Trots det väljer man att inte gå vidare med tränaren Maurizio Sarri.

– Jag tackar Maurizio Sarri för hans hängivenhet till Napoli som har bringat stor glädje till staden och fansen genom att skapa en fotbollsstil som beundras överallt och av alla. Bra gjort, Maurizio, skriver Napolis president Aurelio De Laurentiis på Twitter.

Nu har Sarris ersättare presenterats.

Och det blir ingen mindre än Carlo Ancelotti som återvänder till Serie A efter nio år som tränare utomlands i Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid och Bayern München.

Nobbade italienska landslaget

Italienaren har bland annat ryktats att ta över det italienska landslaget, ett jobb som i stället gick till Roberto Mancini, och enligt Ancelottis egna officiella hemsida fick han ett erbjudande att bli förbundskapten – men nobbade.

Efter att ha övervägt flera erbjudanden från europeiska och asiatiska klubbar, liksom från det italienska fotbollsförbundet, har tränaren valt SSC Napoli, en utmaning som är både vacker och spännande”, står att läsa på hemsidan.

– Jag är väldigt glad att återvända till mitt hemland och till ett av de största lagen i Italien, säger Ancelotti till sin hemsida.

Kontraktet med Napoli gäller i tre år.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.