Här är första bilden från nya ”Top gun”

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Maverick är tillbaka!

Nu har inspelningen av nya ”Top gun” startat.

Och Tom Cruise firade det med att ge alla fans ett första smakprov från filmen.

I juni förra året bekräftades det till slut: 80-talsklassikern ”Top gun” får en uppföljare.

Och nu har inspelningarna startat. Tom Cruise, 55, som återvänder i rollen som stridspiloten Pete ”Maverick” Mitchell, laddade på torsdagen upp en Instagrambild, som är den första bilden från produktionen.

På bilden syns Cruise, i pilotbrillor och med flyghjälmen i hand, stå vänd mot ett stridsflygplan. Över bilden syns texten ”Feel the need”.

Och det verkar onekligen vara många som känner behovet för en uppföljare. På mindre än ett dygn har över 220 000 gillat bilden.

Dolt i dunkel

Det är stort hemlighetsmakeri kring den nya filmen. Inte mycket är sagt om filmens handling.

I en intervju förra året konstaterade producenten David Ellison att mycket har hänt sedan 1986 då originalet spelades.

– Vi lever i en värld det handlar mycket om drönarteknologi och femte generationens stridspiloter. Den utforskar verkligen slutet på en era, sa han då om uppföljaren.

Klart är att Tom Cruise återvänder som Maverick, som nu ska ha lagt stridspilotjobbet åt sidan för att bli instruktör.

Huruvida de andra skådespelare från originalensemblen återvänder är ännu oklart. Men Val Kilmer, 58, som spelade Iceman”, hintade tidigare i sociala medier att han kan tänka sig att återvända.

Det är högst tveksamt om fansen återigen får se de kvinnliga stjärnorna Meg Ryan, 56, och Kelly McGillis, 60. Den förstnämnda har lämnat Hollywood, samtidigt som den senare mest numera gör mindre independentfilmer.

”Top gun” blev en stor kassasuccé 1986 och vann flera priser. Filmen nominerades bland annat till fem Oscars och ledmotivet ”Take my breath away” vann en statyett för bästa originallåt.

”Top Gun: Maverick” har premiär den 12 juli 2019.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN