Broccolipesto ger spagettin nytt liv

Bli först med att rösta!

Har du slut på middagsidéer? Testa Tinas spagetti med broccolipesto.
Mandeln tillsammans med krispiga brödsmulor ger härliga kontraster.
Rätten är dessutom perfekt om du vill ha en köttfri dag i veckan.

Bakom matbloggen ”Pickipicki” står en läkare som dessutom är nutritionist/näringsfysiolog, Det hindrar dock inte Tina från att laga delikata rättar som pavlova eller gräddiga pastarätter i det röda köket hemma i Uppsala.

– Jag är också tokig i att laga mat, tänka på mat, prata om mat, fotografera och skriva om mat och inte minst är jag tokig i att äta mat, säger hon.

De flesta av oss står med jämna mellanrum i matbutiken och längtar efter något nytt – men ungefär lika ofta är det tomt på idéer. Pastan får oftast välja mellan tomatig sås, eller en gräddig sås. Tina har räddningen, med ett recept som du förmodligen aldrig har testat förut.
Hennes spagetti med broccolipesto är dessutom en perfekt rätt om du vill att familjen ska ha en köttfri dag i veckan.

Spaghetti med broccolipesto

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 portioner spaghetti
  • 3 broccolihuvuden
  • 200 g sötmandel
  • 6 msk olivolja
  • 80 g smakrik hårdost, exempelvis parmesan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 2 skivor vitt bröd
  • salt och svartpeppar

Gör så här

avJohn Edgren

ARTIKELN HANDLAR OM