Mejla

Stefan Hedmark

Här ger sig Jane Fonda på ”Fifty shades”

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

TRAILER. ”Femtio nyanser av honom” har redan blivit film tre gånger.

Men nu är det dags för de yngre förmågorna att flytta på sig. I en ny trailer låter sig Jane Fonda och Diane Keaton inspireras av sexsuccén.

I den stjärnspäckade komedin ”Book club” startar ett kompisgäng av äldre kvinnor en bokcirkel och bestämmer sig för att läsa E L James erotiska ”Femtio nyanser av honom”. Det börjar med att alla rullar på ögonen åt tramset... men boken fascinerar och väcker lustarna till liv.

Som trailern visar leder det till dejter i vissa fall, och att samlivet med gubben hemma börjar blomstra igen i andra fall.

1 av 3 | Foto: Paramount
Diane Keaton, Candice Bergen, Jane Fonda och Mary Steenburgen i ”Book club”.

Framför allt kan de här stjärnorna locka äldre biobesökare till salongerna. Damerna i bokcirkeln spelas av Jane Fonda, Candice Bergen, Diane Keaton och Mary Steenburgen. Bland karlarna i deras liv möter vi Richard Dreyfuss, Don Johnson, Andy Garcia och Craig T Nelson. Ingen dålig stjärnsmäll.

Trailern skvallrar inte om någon djupare handling, men filmen kan säkert roa för stunden. Inte minst Fonda, som spelar den mest pilska av damerna...

Lite påminner upplägget om en annan romantisk komedi, ”Jane Austen book club” (2007), men den här filmen vill nog dels vara lite fräckare, dels tydligare rikta sig mot en äldre publik. Förhoppningsvis bjuder den på bättre underhållning än ”50 shades”-filmerna i alla fall.

Det är oklart när ”Book club” kommer till Sverige, men den har amerikansk biopremiär i maj.


Diane Keaton och Jack Nicholson i ”Galen i kärlek”.
Foto: Columbia
Diane Keaton och Jack Nicholson i ”Galen i kärlek”.

Fem bra komedier med Diane Keaton

  • ”Baby boom” (1987)

  • ”Manhattan murder mystery” (1993)

  • ”Galen i kärlek” (2003)

  • ”Välkommen till familjen” (2005)

  • ”Morning glory” (2010)

Publicerad: