Spel

Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Jägersro.

Spelstopp 19.20

TV 12 19.00

ATG24 18.00

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1

Loppet

Det som slår en när man ser startlistorna är: Är kullen inte bättre än så här? Readly Express är det lysande undantaget, sedan finns det några bra hästar, men de flesta får anses vara bara hyggliga.

Tipsettan

Breidabliks Nubbe är en av kullens bästa, ändå är han i förlustfara här. Om någon av de värsta konkurrenterna kan ta sig förbi honom i starten kan det åter­igen vankas en tung resa för honom. Över 2 640 meter är det inte lätt då. Men vi spikar ändå och hoppas att han håller ledningen.

Motbuden

Två stycken känns givna, sedan fyra till?

Skrällbudet

Hawk Cliff har ett skräpläge, och blir bortglömd?

Spetsbuden

Håller Breidabliks Nubbe ut Scarlets Mirakel och New Muscle Ås om dessa laddas för fullt? Och får han, om han inte gör det, överta i andraskedet?

! Statistik­vinnaren

Isor Håleryd.

✓ V86-2

Loppet

För elva av deltagarna är det här det tuffaste heatet eftersom de bara har en plats i Derbyt att slåss om. För en av platserna är så klart vikt åt kullens konung Readly Express.

Tipsettan

Det mesta är sagt om Readly Express som är en häst av kalibern en på miljonen, det är kanske fyra, fem unghästar på 2000-talet som kan anses ha varit lika lovande. Maharajah och säkert någon till som vi inte kommer på, men fler är det inte. Om allt är som det ska med Readly Express finns det inte på världskartan att han förlorar det här loppet.

Motbudet

Pythgaroras Face är normalt sett klart värst emot.

Skrällbudet

Jättefine Toddler får sitt elddop. Räcker hur långt?

Spetsbudet

Readly Express efter en kort bit.

! Statistik­vinnaren

Readly Express.

✓ V86-3

Loppet

Många om budet i omgångens mest svårlösta lopp.

Tipsettan

Flash Håleryd ser ut att vara tillbaka i toppform efter ett par lite svagare insatser i början av sommaren. Han är sylvass till slut när han får spara speeden.

Motbuden

Angle of Attack ser fin ut. Men för att han ska vinna krävs det nog att han får bestämma i ledningen alternativt får en fin smygresa. Falco di Quattro höll bra utvändigt om Angle of Attack senast. Slipper göra grovjobbet nu? Pajas Face måste räknas även om formen inte varit hundraprocentig på ett tag. In Vain Sund och Bryssel är två högklassiga hästar.

Skrällbudet

Xceed G.T. är mycket fin. Har sett vass ut på slutet.

Spetsbudet

Angle of Attack ser ut att kunna ta sig förbi de in­vändiga. Läge att prova i ledningen på Jägersros självspringande bana.

! Statistik­vinnaren

Pajas Face.

✓ V86-4

Loppet

Ett Derbykval där Pasithea Face kommer ut. Det enda stoet som prövar lyckan mot hingstarna.

Tipsettan

Conny Sisu är inte typen man tänker sig som en bra stayer och hittills har han bara gjort en start över lång distans. Men det var i fjol då han inte var färdig. Det blir han alltmer, och när han nu återfinns hos Heiskanen kan det finnas ytterligare växlar att hämta. Han kan mycket väl leda det loppet runt om ifall det är den taktiken som kusken väljer.

Motbudet

Pasithea Face testar Derbyt och det känns logiskt då hon är stark och därmed distansgynnad. Kanske är hon bara bäst i den här uttagningen.

Skrällbudet

Det kan bli viss rens på fine Sevilla.

Spetsbudet

Conny Sisu håller nog ut de övriga.

! Statistik­vinnaren

Sevilla.

✓ V86-5

Loppet

Kval till Derbystoet. En kvartett höjer sig men vill man ha med en rolig skräll kan man strecka en femte.

Tipsettan

Faloria Boko har lottats till det kanske sämsta läget men är det någon som ska kunna klara av det så är det hon. Dock finns ju risken att hon får en alltför tung resa, så någon spik upplever vi henne inte som från det här spåret.

Motbuden

Miss Gladiator höll undan knappt senast. Kanske borde hon ha vunnit enklare med tanke på att hon gick i ledningen över kort distans mot enklare motstånd än detta. Men hon blev lite skarp då och kan hon bara hålla sig lite lugnare är det inte omöjligt att hon kan leda runt om igen. Otrobanda skriver vi varje gång att vi gillar; och det intrycket kvarstår. Innerspår är tyvärr inte något toppläge för henne då risken är stor att hon blir över från start och inte får chansen att i tid utnyttja sin styrka, som är just styrkan. Men hon kan flytta på sig också.

Skrällbudet

Bijou Bourbon H.M. med klaff och vid full form?

Spetsbudet

Miss Gladiator lär vara snabbast första biten.

! Statistik­vinnaren

Miss Gladiator.

✓ V86-6

Loppet

Är det Galactica som sitter på tronen bland stona nu?

Tipsettan

Galactica tog en välförtjänt seger i Stochampionatet och får därför gälla som något av favorit införa nästa stora drabbning, Derbystoet alltså. Men först ska försöken

avgöras och även om Galactica får tipset är hon inte någon klar vinnare från elftespåret.

Motbuden

Om Darling Hornline inte hade galopperat i slutet i Stochampionatet hade det kunnat vara hon och inte Galactica som tagit hem segern då. Caresse kvalade också in till Stochampionatet. Nu har hon spetsläge över 500 meter kortare distans, och det talar till hennes fördel. Amity vet vi inte var vi har formmässigt inför den här starten. Efter att ha visat toppform i ett antal starter utan att få något med, var hon senast sämre. Kanske är det så att formen är i dalande. Hon är dock så pass bra att vi än så länge är beredda att avfärda senaste insatsen som en tillfällighet.

Skrällbudet

Pandora Face. Har aldrig vunnit men har fin form.

Spetsbudet

Det ser ut som om Caresse ska fronta.

! Statistik­vinnaren

Galactica.

✓ V86-7

Loppet

Många segerkandidater i ett svårlöst lopp som saknar den där riktiga topphästen.

Tipsettan

Bakspår är inget plus men Nappa Scar är förnuftig och när han har bra startryggar kan han komma igenom bra direkt. Sedan kan det vara dags för honom att få sätta pricken över i:et för första gången i år.

Motbuden

Wingait C.H. är snabb ut och kan kanske hålla ut Trabant första biten. Om han har formen för

att gå i ledningen över lång distans är svårt att veta, men är han i ordning är han bra nog att åtminstone försöka. Please Mr Please skulle må bra av en snäll resa. Får han en sådan blir han farlig då han visat mycket bra kunnande senaste tiden.

Skrällbudet

Vi tål en del skrällar. Zoko Lane är ett långskott.

Spetsbuden

Wingait C.H. och Trabant är snabbast första biten.

! Statistik­vinnaren

Caesar Sisu.

✓ V86-8

Loppet

Det kanske jämnaste och därmed bästa Derbykvalet av de sex.

Tipsettan

Heavy Sound har körts snällt på gränsen till passivt på slutet. Förmodligen, förhoppningsvis, för att han ska vara på topp till de här två loppen han ska göra nu inom elva dagar. Vi är inte ett dugg oroliga för hästens form och får bara kusken till det tror vi att det är bra chans att han visar sig bäst även fast motståndet är mycket kvalificerat.

Motbuden

Det går att räkna upp många heta motbud till Heavy Sound. Alla ner till Gijon ser vi som klart tänkbara i varierande grad.

Skrällbudet

Tumble Dryer har haft formen på topp länge.

Spetsbudet

Erik Sting tar ledningen och körs där?

! Statistik­vinnaren

Heavy Sound.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav