Girigheten stoppar mig på dubbeln

Publicerad:
Uppdaterad:

Micke Nybrink: Jag skulle vinna oftare om jag var smart

En läsare undrar om jag spelar dagens dubbel och i så fall hur.

Visst gör jag det men tyvärr är jag för girig.

Om jag vore smart skulle jag vinna oftare.

Dagens dubbel är egentligen en ruskigt bra spelform. Jag anar att vi borde koncentrera oss mer på dubbeln. Men det gäller också att vara medveten om vad man håller på med. Ibland är det guldläge, andra gånger är det bättre att spara pengarna.

Som mest intressant blir det när det finns en dålig favorit i något av loppen, helst i båda. Oftast finner man dem i de lite sämre DD-loppen där spelarna fastnat för en medioker krake med en bra resultatrad – i brist på annat. Vi som läst på, annars är det spelförbud, vet att favoriten inte är ett dugg bättre än övriga. I det läget sprider sig ett elakt leende över våra ansikten. Favoriten låter vi vinna (eller mer troligt, förlora) i fred, vi betalar inte en spänn för honom.

Spikar emot favoriten

Det här brukar jag lyckas helt okej med. Jag har aldrig haft problem att såga favoriter och även om jag försöker hata bort dem lite väl ofta så går det fint. De vinner ju inte mer än tre, fyra lopp på tio, rent statistiskt.

Lyckas jag hyggligt har jag rätt sju, åtta gånger av tio.

Sen brukar det tyvärr börja gå snett. Jag blir för sugen, för girig. Jag tror att jag vet vem som vinner och spikar emot favoriten. Istället borde jag nöja mig med favoritförlust och spela med de två, tre motbuden.

Lukas Farming bättre än någonsin

Visst blir det här inte lika kaxiga dubblar men i längden tror jag att vi skulle vinna mer.

Vinna vill vi förstås också göra på V65 i morgon där det är jackpott. Själv spikar jag Lukas Farming i V65-3, trots läget. Såg honom vinna på Solvalla senast och kan lova att han var bättre än någonsin. Självklart kan spåret ställa till det men jag tror att han blåser till dem även med lite strul på vägen.

Glöm inte Dalex Man i V65-2. Han fick stryk av en kanon senast och gick dessutom i dödens.

Sen har kört V65-6 i det berömda badkaret. Jag såg att Otto Sund snuva Dan H. på spets och det avgjorde loppet. Otto slipper ju Tout ou Rien nu?

Till sist: Läst på herrtoaletten på en svensk travbana. ”Jag tror på gud.”

Under har någon annan skrivit: ”I vilket lopp startar han?”.

Veckans tips

Micke Nybrink

Publicerad: