I sommar bär alla vägar till Gotland

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Sverige

Så tar du dig billigast till semesterön

Det råder högtryck på resor till Gotland just nu. Men om du vill få tag på de billigaste biljetterna är det bråttom.

Resa har listat alla vägar i sommar till Sveriges mest populära semesterö.

Tofta strand är full med folk på somrarna.
Foto: GUNNAR LAUBERG
Tofta strand är full med folk på somrarna.

Gotland har blivit mer lättillgängligt då alltfler flygbolag satsar på linjer till Visby.

I år har exempelvis Malmö Aviations lågprisflyg Snålskjutsen utökat med en extra avgång från Göteborg och Malmö, plus ytterligare en linje från Stockholm/Bromma.

- Vi har sett en kraftig passagerarökning till Gotland i år jämfört med i fjol, säger Lotta Gröhn, informationschef på Malmö Aviation.

Hon tror att uppsvinget beror på en mix av låga priser, uppmärksamheten i media och ökade satsningar från turistnäringen.

Pressade flygpriser

Lågprisbolaget Gotlandsflyg har i sommar utökat med en linje från Skavsta/Nyköping och har pressat sitt lägsta pris ytterligare, till 306 kr. Även flygbolaget Direktflyg satsar i år på sommartrafik mellan Norrköping och Visby till lägre pris - 599 kr enkel resa i stället för normala t/r-priset 2 211 kr.

På Destination Gotland, som är det enda rederiet som kör färjetrafik till Gotland, har man inte just märkt något av konkurrensen från flygbolagen.

- De har ju så liten kapacitet jämfört med oss som tar upp till 1 500 passagerare på en resa, säger bokningschef Peter Lindström.

Men både på båtar och flyg börjar det bli svårt att hitta platser till de allra lägsta priserna.

Resa har jämfört lägsta priset hos de olika bolagen som reser till Gotland i sommar - men räkna med att din biljett blir dyrare, särskilt om du vill åka de närmaste veckorna.

Gotland på nätet:

Malin Husár

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN