22-åring dog efter tragisk olycka på stjärntränarens gård

avDaniel Sörensen

1 av 2 | Foto: FACEBOOK
Natasha Galpin.

Ridsportsvärlden har nåtts av den hemska nyheten att den 22-åriga ryttaren Natasha Galpin avlidit efter att ha ramlat av en häst.

Olyckan inträffade på stjärntränaren Iain Jardines gård i sydvästra Skottland.

– Våra tankar och böner går till Natashas föräldrar och systrar i denna svåra tid, säger Jardine.

Enligt BBC kastades Natasha Galpin till marken när hästen hon red på fick en allvarlig skada.

Olyckan – som ägde rum på tisdagsmorgonen på Iain Jardines gård Hetland Hill Stables i Carrutherstown – ska enligt brittisk press ha orsakats av att hästen spräckt en artär medan den reds ut på en galoppbana på gården.

Både Galpin och hästen avled. Polisen gör nu tekniska undersökningar för att se exakt hur olyckan gått till.

”Hon var en skicklig tävlingsryttare”

I ett uttalande berättar Iain Jardines att både han och kollegorna på gården är fullständigt chockade efter dödsolyckan.

– Tillsammans försöker vi – som ett lag – att förstå och ta oss igenom den här fruktansvärda händelsen. Natasha var en erfaren och värdefull person här på gården. Hon var en skicklig tävlingsryttare och arbetade här tillsammans med sin pojkvän Olyn, säger han.

– Våra tankar och böner går till Natashas föräldrar och systrar i denna svåra tid. Vi hoppas att ni alla följer deras önskan att bli lämnade ifred.

”Utsätter sig för en risk varje gång”

Nick Rust, vd på det brittiska galoppförbundet, säger:

– Jag vet att jag talar för alla här på förbundet när jag säger att vi är chockade och förkrossade över dessa tragiska nyheter.

– Sådana här olyckor är extremt ovanliga, men man utsätter sig själv för en risk varje gång man sätter sig på en häst och därför tar vi aldrig det mod och engagemang som våra medarbetare visar för givet. Hela vår sport förlitar sig på deras hängivelse när det kommer till att sköta hästarna på bästa möjliga sätt, och vi är dem evigt tacksamma, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport