”Jag känner att jag har turen med mig”

NYHETER

Aftonbladets reporter hoppas vinna 2,6 miljarder i amerikanskt lotteri

Aftonbladets reporter Therese Holmberg tänker bli jätterik.

16, 28, 3, 1, 52.

Aftonbladets reporter spelar i amerikanska Powerball-lotteriet och hoppas vinna 2,6 miljarder kronor.

I potten på Powerball-lotteriet ligger 340 miljoner dollar. Det är mycket pengar. Obeskrivligt mycket pengar om man tänker efter. Eftersom amerikanerna är fler än svenskarna blir potten också mycket större i deras lotteri. Hand i hand med det går oddsen för att vinna ner. Chansen att vinna jackpot på Powerball-lotteriet är 1 på 146 miljoner.

Jag låter mig dock inte avskräckas. Jag känner att jag har turen med mig.

Alla sex siffrorna måste stämma

Egentligen måste man köpa kupongen på plats i en ansluten delstat i USA för att kunna delta i lotteriet, men det finns företag som tar upp beställningar på lotter via internet. För att Aftonbladet ska kunna ta hem storkovan går jag in på två olika amerikanska sidor. ”USA powerball” där man kan spela på många olika internationella lotterier, och den lite mindre ”Buy Powerball online”.

Hos ”USA powerball” får jag fylla i min lyckorad själv i tomma rutor. Jag väljer mitt lyckonummer (16), min ålder (28), mina underbara syskonbarns åldrar (3 och 1) och ett slumpvis utvalt nummer som dyker upp i huvudet (52). Jag väljer också ett jokernummer. För att vinna måste alla sex siffrorna dras i onsdagskvällens dragning. ”USA powerball” tillåter inte att jag bara deltar i en dragning så jag fyller i att jag vill vara med i 14 dragningar under sju veckor, allt för att hjälpa turen lite på traven. Totalt går min lottorad på 543 kronor.

Hos ”Buy Powerball online” måste jag fylla i fem rader för att få spela. I gengäld kan jag välja att bara vara med vid en dragning. Jag klickar i på måfå - slumpen har ju inget minne. Jag betalar enkelt med vanligt betalkort.

Utbetalas över 30 år

Hos båda sajterna kostar raden 2 dollar styck men det kan det vara värt eftersom jag inom ett dygn kan vinna sköna miljarder. Om Aftonbladet vinner får vi en årlig utbetalning under 30 år. Som mest kan vi få ut halva beloppet, 1,3 miljarder, omgående.

Det är inte svårt att fantisera om vad vi skulle kunna göra med pengarna:

Köpa hem alla idrottsstjärnor till Sverige. Zlatan till Malmö och Peter Forsberg till Modo.

Ge pengarna till välgörenhet och katastrofhjälp.

Dela ut Aftonbladet gratis i 18 år.

Hyra in Madonna, Michael Jackson, Rolling Stones, U2 och många fler till en landsomfattande turné som också innefattar Sveg.

Skänka pengarna till staten som har hål att stoppa dem i.

Köpa tillbaka paradisön Saint-Barthélemy från fransmännen. Ön ligger i Västindien och tillhörde Sverige fram till 1878.

Nu återstår bara att dekorera skrivbordet med fyrklöver och lyckobringande amuletter för att sedan vänta på pengarna.

Therese Holmberg