Karlssons svar efter alla spekulationer

avHampus Hagman

Säsongen som gick var Erik Karlssons tuffaste någonsin på sina nio år i Ottawa.

Men backstjärnan hoppas fortfarande inte att han har gjort sitt i staden – efter alla ryktena och den stora familjetragedin.

– Så som det gick i år så kommer det bli några förändringar, men förhoppningsvis är inte jag en av dem, säger svensken till TSN.

Efter en fin start på säsongen föll Ottawa som en sten i tabellen efter NHL-matcherna i Globen och blev till slut nästjumbo.

Kapten Karlsson blev trots en stor ryktesstorm kring trade deadline kvar i klubben och i säsongsslutet skulle säsongens riktigt stora tragedi ske – sonen som skulle heta Axel avled i fru Melinda Curreys mage bara cirka en månad innan födseln.

27-åringen kom tillbaka till laget trots den ofattbara sorgen, men spekulationerna tog ny fart när han valde att avstå från Senators avslutande bortamatcher.

– Det var extremt tufft att motivera mig, vilket jag aldrig varit med om tidigare. Jag var inte i rätt sinnesstämning och det vore inte rättvist mot mina lagkamrater att se mig på det viset att inte spela mitt bästa, säger Karlsson som stoppade på sig pucken från det som blev sista hemmamatchen för säsongen och potentiellt den sista någonsin.

– Det finns alltid en chans att så är fallet, tyvärr, det är inget jag hoppas på eller planerar för att det ska hända. Jag är fortfarande hoppfull att den pucken jag plockade upp inte ska bli den sista.

”Älskar Ottawa”

Vad som är prio ett i livet just nu?

– Jag älskar att vara i Ottawa och ska vara där med min fru nu närmsta tiden. Det här har varit mitt tuffaste år sen jag kom hit för nio år sedan, både professionellt och personligen. 

Karlsson blev trots hans Ottawas enorma kräftgång sexa i backarnas poängliga med 62 poäng på 71 matcher. Hans kontrakt går ut nästa sommar men chansen finns att klubben väljer att skeppa iväg honom redan i sommar för att inte gå lottlösa.

NHL-svenskarna som tjänar bäst 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL