Discovery köper innebandy-rättigheterna

avAdam Borg

Foto: BILDBYRÅN
Alexander Galante Carlström och Anna Wijk får du se i Discoverys kanaler denna säsong.

Discovery Networks Sweden storsatsar på innebandy.

Mediejätten har köpt rättigheterna till SSL på herr- och damsidan till de kommande två säsongerna och sänder dessutom herr-VM 2018 och dam-VM 2019.

– Vi tror på både sporten och den här rättigheten och är oerhört glada och nöjda, säger Hanif Hosseini, sportchef på Discovery.

TV4 och C More har haft rättigheterna till innebandyns superligor sedan en lång tid tillbaka. Men nu blir det ändring på det.

Vill man se stjärnor som Alexander Galante Carlström och Anna Wijk får man till nästa säsong vända sig till Eurosport.

För under fredagen kom beskedet om att Discovery Networks Sweden köpt rättigheterna till innebandyn och tar över sändningarna från TV4 från och med i höst.

Mediejätten har köpt rättigheterna till SSL på både herr- och damsidan två år framöver. Dessutom har sänder man herrarnas VM i Tjeckien 2018 och damernas VM i Schweiz 2019.

– Innebandy är en av landets mest populära och snabbast växande sporter, inte minst bland unga. Intresset växer i hela landet och det jobbet som förbundet gjort med sporten är fantastiskt. Vi ser en outnyttjad potential här. Vi tror på både sporten och den här rättigheten och är oerhört glada och nöjda, säger Discoverys sportchef Hanif Hosseini till Sportbladet.

”För en dialog med förbundet”

Grundseriematcherna från SSL kommer att sändas på Eurosport och slutspelet på Kanal 9. När det blir dags för SM-finaler flyttas sändningarna till Kanal 5. Dessutom kommer samtliga dessa matcher även att sändas digitalt på Eurosport Player.

– Vi kommer sända minst 20 matcher från damernas grundserie och 20 matcher från herrarnas grundserie. Sedan blir det också minst fem matcher från damernas slutspel och fem på herrsidan. Sen sänder vi givetvis också finalerna.

När det kommer till mästerskapssändningarna är planeringen i full gång.

– Vi har ett mål om hur vi ska sända. Ett mål är att sända med studio. Vi jobbar just nu och för en bra dialog med förbundet där vi har gemensamma målsättningar. Det kommer att vara en blandning med kommentatorer och studioinramningar.

”Möjlighet att nå ut till en större publik”

Även från svenska innebandyförbundet är det positiva tongångar efter att Discovery köpt rättigheterna till innebandyn.

– Vi ser det som en oerhört positiv möjlighet. Det känns lite som en nystart där vi vill göra mycket av det här samarbetet. En extra kick där vi har ambitioner och hoppas vi kan göra något som är lite annorlunda framöver. Vi får dessutom möjlighet att nå ut till en större publik, säger generalsekreteraren Göran Harnesk.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM