Sverige med i jakten på VM-medalj

Peder Fredricson ger blågult slagläge

Av: Marcus Hassel, TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Peder Fredricson var iskall i hettan.

Tack vare en felfri runda är Sverige med i kampen om lagmedaljerna i VM.

Fredrik Jönsson och Cold Play var först ut av svenskarna. Ekipaget slog till med en felfri runda i VM-debuten och red in på 82,79.

– Han kändes bra på framhoppningen och då känner man sig lugnare när allt är som det ska. Jag tycker banan passade mig bra för att vara en tidshoppning, som inte är min bästa grej. Jag var lagom nervös. Han är en bra tävlingshäst och tänder till själv när han kommer in, säger Jönsson till TT.

”Dåligt planerat av mig”

Dessvärre gick det inte lika bra för de mer rutinerade korten. Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana och Henrick von Eckermann/Mary Lou noterades båda för ett nedslag vardera.

– Trots nedslaget är jag fortfarande med. Jag kommer förhoppningsvis inte vara mer än ett nedslag bakom ledaren, säger von Eckermann till TT.

– Det är lite dåligt planerat av mig. Jag vet att de sex stegen är korta och borde ha tagit ett till på muren för att kunna lösa den linjen. När man rider fort skjuter man kontrollen lite längre bort, säger Baryard till TT.

”Fick utmana honom”

Peder Fredricson och Christian K ser dock till att Sverige har ett bra läge inför fortsättningen. Ekipaget red felfritt och Sverige ligger på sjunde plats i kampen om lagmedaljerna.

– Jag är väldigt, väldigt nöjd med min häst. Jag fick utmana honom lite grann därinne. Jag vände upp snett på några hinder för jag vet att han inte är den allra snabbaste. Han kämpade verkligen för mig, han var med på noterna och all heder till honom, säger Fredricson till TT.

Förbundskapten Henrik Ankarcrona ändrar startordningen till laghoppningens första omgång på torsdagskvällen. Henrik von Eckermann inleder och följs av Malin Baryard Johnsson, Fredrik Jönsson och Peder Fredricson.

– Vi har fyra hästar som har mycket kvar i tanken. Det är de två nästa rundorna som jag tror är våra bästa dagar, säger Ankarcrona till TT.

De fyra bästa lagen i torsdagens omgång går vidare till fredagens final.

Publicerad:

LÄS VIDARE