Kennedys firande med fansen efter drömkvällen

Hammarby-ikonen drog ut på Södermalm efter fullträffen

Publicerad:

FOTBOLL

Kennedy Bakircioglu drog upp en frispark i krysset mot IFK Göteborg hemma på Tele2 arena.

Sedan firade Hammarby-ikonen med supportrarna på en pub på Södermalm.

– Alla började sjunga redan när han var utanför, och sedan applådera. Det var som att han var kungen, säger ett Bajen-fan till Sportbladet.

Veteranen och klubbikonen Kennedy Bakircioglu hade förmodligen en bättre måndagskväll än de flesta.

I minut 73 byttes 37-åringen in i Hammarbys möte med IFK Göteborg. Kort senare fastställde han slutresultatet till 3–0 efter att ha dragit upp en frispark i krysset bakom Blåvitt-målvakten Tom Amos.

Supportrarna som började sjunga den sedvanliga ramsan ”oh ah Kennedy” redan innan Bakircioglu äntrade planen blev fullständigt galna. En åskådare råkade till och med kasta ett ölglas som hamnade rakt i händerna på den glädjerusiga mittfältaren.

– I dag var det verkligen en form av en saga. Är det en dröm eller vad är det frågan om? Att få göra mål på det här sättet, det blir ju väldigt snyggt. Sen firandet med ölen… Allt klickade. Det här är väldigt stort för min del. SM-guldet 2001 var fantastiskt och när vi tog steget upp till allsvenskan 2014. Sen det här. Det finns roliga minnen men det här kommer vara väldigt stort för mig, sa Kennedy Bakircioglu efteråt.

Hur firar man det här? Med en öl?

– Haha, kanske det!

Dök upp på Södermalm

Sagt och gjort. Några timmar senare dök han upp på den klassiska söderpuben Charles Dickens, till supportrarnas stora glädje.

– Vi brukar sitta och dricka bärs innan och efter match där, förklarar ett 25-årigt Bajen-fan för Sportbladet som vill vara anonym.

– Alla var ju ganska tagna och chockade av målet och firandet. Vi satt på tunnelbanan och vevade det där fram och tillbaka, det var lite märklig stämning.

– Sen började det plötsligt ryktas om att Kennedy var på väg. Jag frågade en av de som jobbar där om det var sant och fick ett ”ja” som svar.

”Han är absolut störst”

Det är nämligen inte första gången som klubbikonen besöker puben. Redan när han skymtades ute på gatan vibrerade hela stället.

– Alla började sjunga innan han ens kom in, och applådera. Det var lite som att han var kungen, säger Bajen-supportern.

– Han gick in och tog en massa bilder med folk. Sedan satte han sig längst in och hängde kvar ett tag.

Hur stor är Kennedy Bakircioglu för dig?

– Han är absolut störst. Större än alla andra spelare i laget, alla tränare, allt vi någonsin har haft.

Större än Nacka Skoglund till och med?

– Det är svårt för mig att snacka om honom för jag har aldrig sett honom spela. I min generation (90-talist) är Kennedy absolut störst, inget snack om saken.

1 av 7 | Foto: BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.