Nya tränarnamnet på Reals önskelista

Förra Monaco-tränaren närmar sig klubben

Publicerad:
Leonardo Jardim.
Foto: Lefteris Pitarakis / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Leonardo Jardim.

FOTBOLL

Real Madrid är på tränarjakt efter det att spanjoren Julen Lopetegui fått sparken efter klubbens usla säsongsstart.

Nu rapporterar ESPN-skribenten – som fått uppgifterna från en källa inom den spanska klubben – Dermot Corrigan att en portugis har klivit fram som det hetaste alternativet att ta över laget.

Julen Lopetegiu fick bara vara Real Madrid-tränare i 139 dagar.

Sedan bestämde Florentino Pérez och resten av klubbens styrelse att spanjoren hade gjort sitt – då låg laget på en niondeplats i La Liga.

Sedan dess har det spekulerats kring vem som ska ta över den ärofyllda – men ack så betungande – posten. Tillfällig tränare är nu den före detta akademitränaren Santiago Solari.

Conte var inte intresserad

Det första spåret som de spanska tidningarna luskade i var den italienska ex-Chelseatränaren Antonio Conte.

Efter många turer fram och tillbaka, då det bland annat rapporterades om att han skulle presenteras samma dag som Lopetegiu sparkades, skrev plötsligt Sky Sports att Conte inte ens var intresserad av jobbet.

Motiveringen var att 49-åringen känner att ”projektet inte är rätt för honom” och att han planerar att ta en paus från fotbollen fram till sommaren.

Har ett ess i rockärmen

Nu uppger flera internationella medier att Real Madrid vill ha en ny, långsiktig tränare på plats efter det kommande landslagsuppehållet. Och trummorna på stan gör gällande att den tränaren är portugisen Leonardo Jardim, 44 – mannen som så sent som 2016/2017 vann Ligue 1 och tog sig till Champions League-semi med Monaco.

Enligt ESPN:s expert Dermot Corrigan ska en källa nära Madrid-klubben ha sagt att Jardim står redo att ta över tränarrollen.

Trots att han nyligen fick sparken från Monaco på grund av en riktigt fiaskoartad säsongsinledning med monegaskklubben (bara en seger på de sista elva matcherna) ska han vara högst upp på önskelistan – detta av två anledningar.

Dels anses han vara en skicklig taktiker, dels har han en god relation med PSG:s franska stjärnskott Kylian Mbappé, en spelare som Real Madrid drömmer om att värva i framtiden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.