Selma Blair: James Toback mordhotade mig

Berättar: ”Han hotade att trycka ut mina ögon med en penna”

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

Nästan 400 kvinnor har anklagat filmskaparen James Toback för sexuella övergrepp.

Nu framkommer nya skakande uppgifter om att han mordhotat dem.

– Han hotade att trycka ut mina ögon med en penna, säger skådespelaren Selma Blair.

I oktober gick 38 kvinnor ut och anklagade den amerikanske filmregissören James Toback för sexuella övergrepp i en artikel i Los Angeles Times. Sedan dess har ytterligare 300 trätt fram med liknande berättelser.

Nu uppger skådespelaren Selma Blair, 45, att Toback inte bara utsatte henne och flera andra för sexuella övergrepp. Han ska även ha hotat att döda dem om de berättade för någon vad som hänt.

”Var livrädd”

– I 17 år har jag varit rädd för James Toback som hotade att mörda mig. Du vet att sätta på cementskor och sticka ut mina ögon med en penna om jag berättade för någon. Jag var livrädd för honom under en väldigt lång tid, säger hon i en intervju i tv-programmet ”The Talk”, rapporterar Daily Mail.

Blair har tidigare berättat om en händelse på ett hotellrum 1999 när James Toback onanerade och tryckte sitt könsorgan mot henne. Sedan försökte han tvinga henne att ha sex med honom.

Toback nekar

Andra kvinnor har vittnat om att Toback erbjudit dem filmroller i utbyte mot sexuella tjänster. Blair vågade träda fram först när hon tagit del av några av deras berättelser.

– Jag var fortfarande rädd, säger hon.

James Toback har förnekat alla anklagelser.

– Den som säger att det är så är en lögnaktig kuksugare eller fitta eller bådadera. Kan jag bli tydligare än så? sa han nyligen till Rolling Stone.

Publicerad:

LÄS VIDARE