Alicia Vikanders film stoppas i Indien

”Hela temat är kontroversiellt, och opassande för barn”

Av: Angelica Linde

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Alicia Vikander vann en Oscar för sin roll i ”The danish girl” förra året.

Men på indisk tv får filmen inte visas.

Anledningen? Den anses vara för kontroversiell, skriver brittiska Metro.

Förra året vann Alicia Vikander, 28, en Oscarsstatyett för bästa kvinnliga biroll för sin roll i den kritikerrosade ”The danish girl”.

Nu har filmen stoppats från att visas i indisk tv. Temat anses vara för kontroversiellt, skriver brittiska Metro.

Filmen är baserad på en historisk person som var den första någonsin att göra en könskorrigering. Eddie Redmayne, 35, spelar Einar, som gradvis blir Lili. Alicia Vikander spelar Einars fru Gerda, som hjälper hen genom processen.

Filmen spelades på indiska biografer utan att klippas, men var bara tillåten att ses av personer över 18 år. Men för att kunna visas i tv måste de klippa bort väldigt många scener, så många att det inte är någon idé att visa den, enligt indiska myndigheterna CBFC (Central Board of Film Certification).

”Ett känsligt tema”

– Hela temat är kontroversiellt, och opassande för barn att se. Det handlar om en man som vill göra ett könsbyte och operera sitt kön för att bli kvinna. Det är ett känsligt tema, hur klipper man i en sådan film? säger en talesperson för CBFC till Mumbai Mirror.

”Vi måste tyvärr meddela att vår kanal inte kommer kunna visa den efterlängtade och internationellt rosade filmen ”The danish girl” den 26 mars, då den certifikation som krävs för att visa den på tv inte har gått igenom. Vi kommer fortsätta göra vad vi kan för att den ska får sagda certifikation”, skriver en den indiska tv-kanalen Sony le plez på twitter.

Publicerad: