”Gör ont bara jag går i trappa”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Brosket under knäskålen har spruckit.

Nu måste pingistalangen Truls Möregårdh operera knät igen.

– Det gör ont bara jag går i en trappa, säger han.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

18-årige jättelöftet Truls Möregårdh blir borta från pingisbordet i minst tre månader. Hans högra knä ska opereras för andra gången på fyra år.

– Då blev det bättre men inte riktigt bra. Jag har varit plågad med smärta i flera år och inte kunnat träna fullt ut. Det gör ont bara jag går i en trappa och hela tiden när jag tränar. Skadan i knät har skapat en obalans i kroppen och det har med all säkerhet varit bidragande till mina andra skador, säger Truls Möregårdh till Svenska bordtennisförbundets hemsida.

Möregårdh, rankad 104 i världen, känner att en operation är nödvändig. Eslöv får klara sig utan honom i Pingisligan resten av hösten, och Möregårdh kan missa uppskjutna Lag-VM i Sydkorea. Världsmästerskapet inleds 28 februari – drygt fyra månader efter operationen.

”Inte skoj”

– Det är naturligtvis inte alls skoj men det är skönt att få lösa detta nu, det här håller inte längre. Jag ser fram emot att kunna få börja träna och vara utan smärta i knät, bara det kommer göra att jag blir bättre på pingis.

Efter två omgångar i Pingisligan har Möregårdh 3–1 i matcher. Hittills har han totalt 66–19 i Sveriges högstaliga.

Publicerad:

LÄS VIDARE