Sébastiens nya franska kokbok

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Rickard Ronnerstam
Fransk löksoppa

Middagstips

Sébastien Boudet värnar om bra, näringsrik och god mat.
Nu delar han med sig av sina allra bästa franska recept i sin nya bok Sébastiens franska kokbok.
Testa att laga hans goda moules marinières eller oemotståndliga chokladfondant, du kommer inte att bli besviken.

Den franske bagaren Sébastien Boudet släpper nu sin tredje bok - Sébastiens franska kokbok. Arbetet med den nya boken har pågått under flera år och nu hoppas han att boken ska förmedla glädjen och gemenskapen som finns runt mat i Frankrike, till Sverige.

Mat och hållbarhet

Sébastien delar med sig av sin filosofi om mat och hållbarhet. Han vill inspirera och vägleda människor att göra bättre och klokare val för ett mer hållbart samhälle. Han hoppas att i framtiden se ett förändrat konsumtionssätt.

– Vi måste ta hand om vår planet, mår inte naturen bra så återspeglas det på oss, säger Sébastien Boudet.

Sébastien uppmanar till att lägga stor vikt vid vad du handlar i affären. Att lägga lite extra pengar på det du äter gynnar en djurhållning som bygger på sunda värderingar.

– I Sverige har vi höga värderingar när det gäller djur och älskar våra husdjur. Men när vi köper kyckling köper vi en som blivit uppfödd med 30 000 andra kycklingar. I min värld ser jag inte hur en höna är mindre värd än en katt, säger han.

Fransk mat

Det franska köket består av många älskade klassiker och maten är ofta baserad på billiga råvaror och enkla styckdetaljer, som kan förvandlas till en underbar måltid. Sébastien tycker till exempel att en riktig Coq au Vin ska vara tillagad på just tupp, vilket man kanske inte ser varje dag i mataffären. Om konsumenten tar makten över vad som säljs och ställer högre krav på vad de köper gör vi något bra för miljön.

Tänk efter

Med lite ansträngning och ett försök att förändra vårt sätt att tänka kring mat kan vi laga och äta mat som får oss att må bra både fysiskt och psykiskt.

– Jag säger inte åt folk vad de ska göra men försöker visa vägen för hur man kan göra en förändring. Jag hoppas att fler kommer att laga mat och bli inspirerade att göra aktiva val, säger Sébastien Boudet.

Här är några av Sébastiens franska recept

Foto: Rickard Rönnerstam
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE