Nu får GW hålla sitt tacktal – i Kanal 5

Stoppades på Kristallen på grund av alkoholintaget

avTorbjörn Ek

SVT stoppade Leif GW Perssons tacktal på Kristallen.

Nu får han ändå hålla det – hos konkurrenten Kanal 5 och streamingtjänsten Dplay.

”Vi bjuder givetvis Leif på snaps så att omständigheterna ska bli så lika som möjligt” skriver Fredrik Wikingsson på instagram.

Leif GW Persson ska äntligen få framföra sitt tacktal för hederspriset han vann på Kristallen 2017.

Leif GW Persson, 72, belönades förra veckan med ett hederspris på Kristallengalan som i år sändes av SVT.

Men han fick aldrig tillfälle att tacka publiken.

– Jag blev rörd och hade förberett ett tacktal, men blev avförd från scenen blixtsnabbt. Jag var inte nykter, men inte skitfull heller. De kanske trodde det skulle bli fler nordkoreanska utläggningar, sa GW till Nöjesbladet tidigare i veckan.

Men nu står det klart att Leif GW Persson ändå kommer att få hålla sitt tacktal, men hos konkurrenten Kanal 5 och streamingtjänsten Dplay. Den folkkära polisprofessorn och tv-profilen har bjudits in till Filip Hammars, 42, och Fredrik Wikingssons, 44, pratshow ”Breaking news” för att framföra sitt förberedda tal nu på måndag.

Och även de tv-tittare som har tv via Comhem kommer att kunna se GW:s tacktal, så länge man har en internetuppkoppling.

Bjuder GW på snaps

På grund av den pågående konflikten mellan Discovery Networks, som äger bland annat Kanal 5 och Kanal 9 och tv-distributören Comhem, kan upp till 4,5 miljoner svenskar fortfarande inte se Discoverys kanaler.

Men måndagens ”Breaking news” kommer också att sändas gratis på streamingtjänsten Dplay.

”I morgon kan ALLA se Breaking news” skriver Fredrik Wikingsson på sin instagram.

”Leif GW Persson kommer till studion och håller det tacktal som SVT (på grund av hans "lindriga fylla") censurerade på Kristallengalan. Vi bjuder givetvis Leif på snaps så att omständigheterna ska bli så lika som möjligt.” fortsätter Wikingsson.

Tilltaget bekräftas av Discovery Networks presschef Dan Panas:

– Under årets Kristallen bestals ju hela svenska folket på tacktalet till självaste hederspriset, som dessutom gick till den folkkäraste mannen i landet, säger han och passar samtidigt på att ge en känga till såväl SVT som Comhem.

– Vi vill ge Leif GW Persson en ny chans, och eftersom vi talar om en nationalklenod och en bit stulen TV-historia som ska återbördas till folket, duger det inte att bara nå halva kungariket på grund av Comhem-konflikten. Därför öppnar vi alla spjäll och kör även ut ”Breaking news” simultant och gratis på Dplay, så att alla i Sverige kan se GW få upprättelse, säger Dan Panas.

ARTIKELN HANDLAR OM